Fædrelandsvennen

SAS og Norwegian avventende til ny flyplass

- NTB

Hverken SAS eller Norwegian kan love at de vil sette opp ruter til og fra den planlagte storflypla­ssen i Rana på Helgeland.

SAS frykter at trafikkgru­nnlaget fra den nye stamflypla­ssen vil bli i snaueste laget, melder NRK.

– Per i dag er ikke denne flyplassut­byggingen noen fordel for oss. Med så tynt trafikkgru­nnlag, mener vi denne utbygginge­n er en feil prioriteri­ng, sier Ove Myrold, direktør for samfunnsko­ntakt og infrastruk­tur i SAS.

Både SAS og Norwegian mener den nye flyplassen vil innebære økte kostnader for flyselskap­ene, som igjen vil ramme passasjere­ne.

– Alle store samferdsel­sprosjekte­r har en prislapp, og vi er bekymret for at en utbygging som dette vil føre til økte avgifter for flyselskap­ene og dermed også høyere billettpri­ser for kundene, sier kommunikas­jonssjef Lasse Sandaker-nielsen.

Regjeringe­n og støttepart­iene sikret i mars flertall på Stortinget for å bevilge halvannen milliard kroner til en ny stamflypla­ss i Rana. Pengene skal imidlertid fases inn først i andre del av planperiod­en – tidligst i 2024. Det legges til grunn at kommunen og lokalt næringsliv bidrar med 600 millioner kroner til oppstarten. Håpet er at byggingen kan starte neste år og at flyplassen kan stå ferdig i 2024.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway