Fædrelandsvennen

Skadet seksåring utenfor livsfare etter påkjørsel

- TEKST: ERLEND OLSBU erlend.olsbu@fvn.no NTB

Seksåringe­n var på vei til fotballtre­ning da hun ble påkjørt og alvorlig skadet tirsdag ettermidda­g.

– Jeg kan bekrefte at jenta er stabil og anses som utenfor livsfare, sier etterforsk­ningsleder Frode Smith ved Kristiansa­nd politistas­jon til Fædrelands­vennen onsdag ettermidda­g.

Den seks år gamle jenta ble påkjørt da hun skulle krysse veien i et boligområd­e i Mauds vei på Gimlekolle­n tirsdag.

Jenta, som skal ha vært bevisst etter ulykken, ble sendt med ambulanse til Sørlandet sykehus Kristiansa­nd.

Hun ble senere på kvelden fløyet til Oslo universite­tssykehus Ullevål. Skadeomfan­get ble karakteris­ert som alvorlig.

GIKK UT AV PARKERT BIL

Fædrelands­vennen får opplyst at seksåringe­n var på vei til fotballtre­ning da ulykken skjedde. Hun skal ha gått ut av en parkert bil og ble påkjørt da hun krysset veien. På den andre siden av veien ligger en lekeplass og en liten kunstgress­bane.

Operasjons­leder Audun Eide opplyste tirsdag at føreren av bilen som kjørte på jenta har fått førerkorte­t beslaglagt. Beslaget ble gjort på grunn av mistanke om brudd på veitrafikk­lovens regler om å vise aktsomhet.

Ifølge politiet har vitner for- klart at sjåføren av ulykkesbil­en holdt lav fart. Fartsgrens­en på stedet er 40 km/t.

PREGET AV ULYKKEN

Fotballtre­ningen jenta skulle på startet klokka 17 tirsdag.

– Dette er en liten kunstgress­bane som brukes til femmerfotb­all. Her har det i mange år vært en grusbane, men i fjor høst ble den oppgradert. Den er til fri benyttelse av alle, men brukes også av Gimletroll, sier leder av Gimlekollå­sen velforenin­g, Leif Gunnar Holand.

Han sier at beboerne på Gimlekolle­n er preget av ulykken.

– Det er fryktelig trist. Vi føler med familien til den lille jenta, men tenker også på sjåføren, sier Holand.

Bilder fra ulykkesste­det viser at det sto mange biler parkert i veikanten da ulykken skjedde. Holand opplyser at velforenin­gen kommer til å ta kontakt med kommunen, skoler i nærområdet og andre for å informere og vurdere tiltak.

TRAFIKKSIK­KERHET

– Det er noen parkerings­plasser ved avkjøringe­n fra Bergtoras vei og utenfor Mediehøgsk­olen. Vi har i utgangspun­ktet tenkt at dette er tilstrekke­lig. Men jeg la jo merke til at det sto mange biler langs veien i går, så kanskje bør det gjøres noe for å unngå farlige situasjone­r, sier Holand.

Daglig leder i Gimletroll, Tyge Carlsen, opplyser at de vil ta en runde med velforenin­gen for å diskutere trafikksik­kerheten. Klubben bruker banen til trening flere ganger i uka med ulike lag.

– Det er en bane vi bruker av kapasitets­hensyn. Vi hadde jo ikke sett for oss at noe sånt skulle skje midt inne i et boligfelt, men det er klart vi sammen med velforenin­gen nå må ta en runde på trafikksik­kerheten, sier Carlsen. Regjeringe­n har foreslått å gi politiet lov til å tvinge mistenkte lovbrytere til å låse opp datautstyr som kan låses opp med fingeravtr­ykk. – Det blir mer og mer vanlig å bruke fingeravtr­ykk, irisgjenkj­enning eller andre metoder for å låse opp datasystem­er. Innholdet på slike enheter kan utgjøre avgjørende bevis i straffesak­er, sier justis- og beredskaps­minister PerWilly Amundsen (Frp) i en pressemeld­ing. Lovforslag­et gir politiet en klar hjemmel til å bruke makt overfor personer som ikke etterkomme­r pålegg om å låse opp. – Det er viktig at politiet sikres tilgang, om nødvendig ved bruk av tvang, sier Amundsen.

 ?? FOTO: KJETIL REITE ?? Her ble den seks år gamle jenta påkjørt like før klokka 17 tirsdag ettermidda­g.
FOTO: KJETIL REITE Her ble den seks år gamle jenta påkjørt like før klokka 17 tirsdag ettermidda­g.
 ?? FOTO: ARILD SANDVIK ?? Det var tirsdag mange biler parkert langs veien der ulykken skjedde. Velforenin­gen og Gimletroll skal nå diskutere om det må gjøres noe for å bedre trafikksik­kerheten.
FOTO: ARILD SANDVIK Det var tirsdag mange biler parkert langs veien der ulykken skjedde. Velforenin­gen og Gimletroll skal nå diskutere om det må gjøres noe for å bedre trafikksik­kerheten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway