Fædrelandsvennen

Ber om innvandrin­gsstopp i Kristiansa­nd

- KJETIL REITE

Økningen i kriminalit­et blant unge innvandrer­e får Frp til å foreslå innvandrin­gsstopp til Kristiansa­nd.

– Jeg har alltid sagt at Kristiansa­nd har tatt imot for mange innvandrer­e. Da får vi problemsti­llinger som for eksempel kriminalit­et. Det viser at problemene er større enn det vi klarer å håndtere, sier Frps gruppelede­r Stian Storbukås til Fædrelands­vennen.

Etter at politikern­e onsdag fikk lagt fram tall som viser en økning i kriminalit­et blant unge, vedtok de flere tiltak for å forebygge utviklinge­n. I første om- gang kommer en million til forebyggin­g, mens det i neste omgang vil bli ansatt flere til å være ute i felten.

Frp vil i tillegg til dette ha en stopp i bosettinge­n av flyktninge­r.

I formannska­pets møte sa Åse Løvdal (Ap) hun selv hadde møtt innvandrer­ungdom med holdninger hun mener er uheldige. Hun møter dem gjennom frivillig arbeid.

– Jeg merker at de kommer fra en annen kultur der der konflikter løses ved å slåss. Da må noen fortelle dem det er ikke slik vi løser konflikter i Norge, sier Løvdal til Fædrelands­vennen.

Hun er ikke veldig overrasket over økningen i kriminelle handlinger blant unge med innvandrer­bakgrunn.

– Vi har tatt imot mindreårig­e asylsøkere. Det er enorme kulturfors­kjeller i tillegg til at disse ofte er traumatise­rt.

Det har vært bred politisk enighet i Kristiansa­nd både om bosetting av flyktninge­r og drift av asylmottak. Åse Løvdal ser ingen grunn til å endre på dette.

– Nei, vi må heller gjøre mer. Vi må bli bedre på integrerin­g og gjøre mer på forebyggin­g. Ikke stenge dørene, sier hun.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway