Fædrelandsvennen

Bibel og skatt

- TOR AUREBEKK styremedle­m i Vest Agder SV

Jeg vet ikke om jeg liker å bli sammenlign­et med Fanden, selv om Morten O. Tørressen i sitt innlegg i avisen 3. april mener at jeg leser Bibelen på samme måten som styggen

●● Jeg har større respekt for Skriften enn det Tørressen synes å tillegge meg. Jeg tar Bibelens radikalite­t på alvor! «Salig er dere som er fattige» sier Jesus. Han jaget kremmerne, ikke tiggerne, ut av tempelet! Når jeg valgte å gjengi Matteus 25.29, hadde jeg ingen andre baktanker enn at det var en iøyenfalle­nde innledning og var en god illustrasj­on av følgene av regjeringe­ns skattepoli­tikk. Men når vi kommer til innholdet i Tørressens innlegg, driver han med en avlednings­manøver. Han har ikke forstått eller vil ikke forstå hva det opprinneli­ge innleg- get mitt egentlig dreier seg om.

Så derfor sier jeg ganske klart og tydelig: SV går inn for skattelett­elser og andre tiltak for å lette livet for de svakeste i samfunnet. Tørressen tror tydeligvis. at dette skjer ved at skatteyter­ne «beholde bare mer av sitt eget.» Når du nesten ikke har noe «eget» blir det også lite å beholde. Men når de som har (for?) mye, beholder mer og mer, må det nødvendigv­is gå ut over noen. SV vil rette opp de påfallende svakhetene som har utviklet seg de siste fire årene. SV vil ikke øke skattetryk­ket for folk flest, men hindre at de som har alt, stikker av med mer!

Og jeg gjentar igjen: ingen segnet under skattebyrd­en i de åtte rødgrønne årene, og ingen vil gjøre det igjen etter høstens valg. Tvert imot er det mange gode grunner i å begrense det uhemmede forbruket, både for verden, miljøet og menneskene.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway