Fædrelandsvennen

Ny utstilling­sserie i fire deler

-

Torsdag åpner utstilling­en «Garderoben» med arbeider av Elisabeth Haarr, Mikael Øye Hegnar og Charlie Roberts i Kristiansa­nd Kunsthall.

Utstilling­en er en del av en serie i fire deler, der kunsthalle­n har invitert billedkuns­tnerne Ann Cathrin November Høibo og Linn Pedersen inn som kuratorer sammen med daglig leder Cecilie Nissen.

– Vi inviterer ikke bare kunstnere til å stille ut, vi inviterer også kunstnere som kuratorer for utstilling­er. Jeg har jobbet med begge disse før, og de er dyktige til begge deler. Vi ville ikke ha en tematisk utstilling. Vi ville at det skulle være åpent og eksperimen­terende. Dessuten har de et annet nettverk enn det jeg har, sier Nissen om kuratorval­get.

Kuratorene har valgt selskapsle­ken «cadavre exquis» som utgangspun­kt for utstilling­sserien. Leken går ut på at hver enkelt deltaker kun skal forholde seg til siste del av en tekst eller tegning, og hvor helheten alltid er skjult for dem som deltar.

– I og med at kunstnerne kommer med nye produksjon­er, vet vi jo ikke helt hvordan utstilling­ene blir, men det er en del av spenningen, forteller Ann Cathrin No- vember Høibo.

Totalt vil 15 kunstnere bli presentert i utstilling­s-serien. Den første utstilling­en, «Garderoben», blir stående til 28. mai.

Disse kunstnerne kommer til det øvrige programmet:

●● «Gjenvinnin­gen» (9. juni. – 13. august): Vibeke Tanberg, Jorunn Hancke Øgstad, Silje Linge Haaland, Eirik Sæther, Ivan Galuzin

●● «Hverdagen» (31. august–29. oktober): Kristin Evensen, Tori Wrånes, Sandra Mujinga, Henrik Olai Kaarstein

●● «Slutten» (10. november–30. desember): Anders Holen, Hanne Lippard, Chadwick Rantanen, Thora Dolven Balke & Felipe Pena kuraterer videoprogr­am.

 ??  ?? Kuratorene Linn Pedersen og Ann Cathrin November Høibo sammen med daglig leder for Kristiansa­nd Kunsthall, Cecilie Nissen foran arbeider av Mikael Øye Hegnar.
Kuratorene Linn Pedersen og Ann Cathrin November Høibo sammen med daglig leder for Kristiansa­nd Kunsthall, Cecilie Nissen foran arbeider av Mikael Øye Hegnar.
 ??  ?? Elisabeth Haarr har jobbet med «I ulvetimen» gjennom tre år (2008– 2011). Hun begynte å brodere en søvnløs natt i Trondheim.
Elisabeth Haarr har jobbet med «I ulvetimen» gjennom tre år (2008– 2011). Hun begynte å brodere en søvnløs natt i Trondheim.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway