Fædrelandsvennen

10 strømmetip­s i 10 sjangre

At det «livnar i lundar» og «lauvast i li» er ingen unnskyldni­ng for ikke å sitte inne og glo. Her er filmtipsen­e du trenger.

-

●● Western: «The Homesman» (2014). Tommy Lee Jones får Det ville vesten til å virke like underlig som det antakelig var i denne utradisjon­elle sjangerfil­men.

●● Klassiker: «The Big Sleep» (1946). Humphrey Bogart og Lauren Bacall, sigaretter og trenchcoat­s, dialog full av frekke undertoner og et plott det er nesten umulig å følge. Slike filmer lager de ikke lenger.

●● Barn og familie: «Singin’ in the Rain» (1952). Hvorfor ikke? Ta det fra en musikalske­ptiker som så den først for noen måneder siden: Sangene! Dansingen! Den ukuelige optimismen! Verken liten eller stor kan unngå å bli litt gladere av «Singin’ in the Rain».

●● Dokumentar: «Raiders! The Story of the Greatest Fan Film Ever Made» (2015). En gjeng guttunger brukte store deler av oppveksten på å gjenskape «Jakten på den forsvunne skatten» bilde for bilde. 30 år senere tar de opp tråden igjen. Ganske koko og veldig fint.

●● Drama: «Anomalisa» (2015). Beviser at dukkefilm og seriøst voksendram­a slett ikke trenger å være noen motsetning.

●● Tv-serie: «Cosmos» (2014). Brillefin oppdaterin­g av Carl Sagans legendaris­ke 80-tallsserie. Lærerikt og inspireren­de. Universet er litt av et sted.

 ??  ?? Britt Robertson i «Tomorrowla­nd: A World Beyond».
Britt Robertson i «Tomorrowla­nd: A World Beyond».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway