Fædrelandsvennen

Underholde­nde grøss

- CATHRINE SORDAL

SKREKKFILM/THRILLER «Get Out»

USA 2017 15 år

«Get Out» har tatt kritikere og kinopublik­um med storm i USA, siden premieren på Sundance i januar.

Nå er det tid for norgesprem­iere, og liker du grøssersja­ngeren er det bare å glede seg. Fotografen Chris Washington (Daniel Kaluuya) er lykkelig forelsket i kjæresten Rose (Allison Williams). Da hun inviterer ham med hjem for å møte foreldrene hennes, blir han bekymret for at de ikke vil like ham på grunn av han er afroamerik­ansk.

Rose lover at han har ingenting å frykte, mens kompisen Rod (Lilrel Howery) er mer skeptisk. Vel fremme får også Chris bange anelser, spesielt da familien til Rose har to afroamerik­anere som jobber for dem som oppfører seg veldig merkelig, nesten som roboter. Filmen er en av de bedre skrekkfilm­ene, eller grøsserne jeg har sett. Den er ikke nødvendigv­is den ekleste, eller skumleste, men den er både underholde­ne, smart skrevet og den evner å være noe mer enn bare et kjapt gys.

Skuespille­r og komiker Jordan Peeles regidebut er ganske så feil- fri. Han har også skrevet manuset, og har klart på en elegant måte å flette inn litt tankevekke­nde samfunnskr­itikk uten å miste underholdn­ingsverdie­n. Den appellerer også til publikum utenfor grøssernes indre sirkel, ved å bruke humor som letter stemningen akkurat når du trenger det som mest.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway