Fædrelandsvennen

En fest for sansene

- CATHRINE SORDAL

DRAMA «Kammerpike­n»

Sør-korea 2016 15 år

«Kammerpike­n» pirrer sansene, men ikke alt er like behagelig, og overraskel­sene er mange.

Park Chan-wook («Old Boy», «Lady Vengeance») har nemlig laget et erotisk drama som spiller på mange strenger, som kjærlighet, intriger, hat, hevn, sex og sadisme, og det gjøres med humor og glimt i øyet.

Filmen er adaptert fra romanen «Renkesmed» av Sarah Waters, og handlingen er flyttet fra England i viktoriati­den til Korea tidlig på 1930-tallet, da landet var under japansk styre.

En som utgir seg for å være greve har hørt om en vakker og svært rik adelsjente, som bor sammen med onkelen. Han lager en plan for å gifte seg med kvinnen, få henne innlagt på mentalsyke­hus, og så ta hele formuen hennes.

Han betaler en ung, kvinnelig lommetyv for å jobbe som kammerpike for adelskvinn­en, og på den måten gi ham bedre tilgang på henne. Men ting går absolutt ikke som planlagt, og det er ikke alltid like lett å følge med på hvem som lurer hvem, og hele tiden må de passe seg for den syke, sadistiske onkelen.

Filmen har en sitrende nerve, og er slående vakker visuelt. I tillegg er det et intrikat og spennende plott, og selv om den varer i nesten to og en halv time, blir det aldri langtrukke­nt eller kjedelig.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway