Fædrelandsvennen

Gamletrene­ren tror Vipers tar gullet neste år

- HENRIK GILL

Den tidligere Vipers-treneren peker ut kristiansa­ndsklubben som klare favoritter til å vinne serien neste år.

– Jeg kan ikke skjønne hvem andre enn Vipers som vil ta gullet neste år. Larvik er på vei nedover, og mister mer eller mindre «hele laget». Storhamar satser også, og jeg tror de vil havne på andreplass, bak Vipers, spår Gunnar Pettersen.

Veteranen, som var hovedtrene­r i Vipers i et og et halvt år, skryter av gamleklubb­ens pre- stasjoner denne sesongen.

– Jeg er selvfølgel­ig veldig imponert. De har bare blitt bedre og bedre utover sesongen, og vist en fin utvikling. Det er ganske naturlig at relasjonen­e i laget tar tid, ettersom de har signert mange nye spillere, sier han.

Pettersen er likevel ikke overrasket over årets sølvmedalj­e.

– Vipers har jo forsterket kraftig de siste årene gjennom sin store satsing. I år har vært intet unntak, så det var forventet at de skulle ligge i toppen, mener han.

19. april starter sluttspill­et i håndball, der Vipers møter Sola på bortebane. Pettersen tror det blir helt åpent om Vipers skal møte Larvik i en eventuell finale.

– Larvik er allerede litt over toppen, så sjansen er der absolutt. Men de kommer mest sannsynlig­vis til å stille et bedre lag enn da de tapte mot Vipers sist, så det blir nok en tøffere utfordring, mener han.

Hvis Vipers blir nummer to eller bedre i sluttspill­et, vil de kvalifiser­e seg for neste sesongs Champions League. Men Pettersen ber klubben om å være tålmodige.

– Det hadde vært spennende å se Vipers i Champions League, og jeg tror de kan være konkurrans­edyktige allerede neste år. Men de vil nok ikke kjempe i toppen, for det er et helt annet nivå de kommer til. Jeg håper de forblir tålmodige, og bygger erfaring på det høyeste nivået, sier han.

 ?? ARKIVFOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLD­T ?? Tidligere Vipers-trener, Gunnar Pettersen, tror at klubben tar gull neste år.
ARKIVFOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLD­T Tidligere Vipers-trener, Gunnar Pettersen, tror at klubben tar gull neste år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway