Fædrelandsvennen

Ser topp fire glippe

- NTB

Manchester Unitedmana­ger José Mourinho innrømmer at det blir svært vanskelig å havne blant de fire beste i Premier League etter to strake poengtap hjemme.

Tirsdag kveld ble det 1–1 mot Everton i en kamp der United misbrukte mange sjanser. Med ni runder igjen er laget fire poeng bak 5.-plasserte Manchester City.

– Det er vanskelige­re. Veldig vanskelig, sier Mourinho til BBC om muligheten til å passere byrivalen og kapre en plass som sikrer mesterliga neste sesong.

– Det er matematisk mulig, men det avhenger av motstander­ne våre. Vi har en utrolig rekke med 20 kamper ubeseiret, men for mange uavgjort på hjemmebane, fastslår portugiser­en.

United har scoret fattige 21 mål fra 16 hjemmekamp­er denne sesongen. Ni av dem har endt uavgjort.

– Det er grunnen til at vi er der vi er. Vi bygger opp spillet bra, men vi scorer ikke nok, vi rydder ikke motstander­ne av veien. På slutten av sesongen blir vi straffet for det, sier Mourinho.

Mot Everton hadde han stjernespi­ssen Zlatan Ibrahimovi­c tilbake fra suspensjon. Svensken har scoret 16 av Uniteds 43 seriemål, mens unggutten Marcus Rashford har puttet kun tre ganger i de 24 kampene der han har vært involvert.

– Gutten er desperat etter å score. Han prøver og prøver, sier Mourinho.

Rashford entret seniornivå­et med et brak i 2016 og scoret fire mål på sine to første kamper. Mourinho lovpriser 19-åringen selv om det ikke har gått på skinner i hans andre sesong på A-laget.

– Det er ikke en overraskel­se i år nummer to. Én dag skal jeg finne ut om det samme skjedde med Ryan Giggs eller en av de guttene. Jeg må ikke ødelegge ham. Jeg må hjelpe ham, for gutten er fenomenal.

 ??  ?? José Mourinho
José Mourinho

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway