Fædrelandsvennen

Klassisk påskekrim

- CATHRINE SORDAL

PÅSKEKRIM Agatha Christie: Vitnet

TV2

Tid: Miniserie i to deler, vises fredag 14. og lørdag 15. april kl. 21.40 Manus: Sarah Phelps, basert på en novelle av Agatha Christie

Agatha Christie byr på en mørk fortelling om ødelagte sjeler og tragiske skjebner i «Vitnet».

Miniserien er basert på Agatha Christies novelle «The Witness for the Prosecutio­n». Handlingen finner sted på 1920-tallet hvor vi møter Emily French (Kim Cattrall, «Sex and the City»), som er rik, glamorøs og har en umettelig appetitt på unge menn. Hun innleder et forhold til den kjekke Leonard Vole (Billy Howle), men da hun blir funnet brutalt drept, peker bevisene mot ham.

I alle fall ifølge offerets hushjelp som sier hun så Vole løpe fra åstedet rett før hun fant sin kjære arbeidsgiv­er død, og det hjelper ikke at det viser seg at Vole er satt opp som enearving i French sitt testament. Advokat John Mayhew (Toby Jones), er imidlertid sikker på at Vole er uskyldig, og gjør alt han kan for å bevise det, og finne ut hvem den virkelige morderen egentlig er.

Av alle krimserier­iene som vi- ses på tv i påska i år, er vel dette det nærmeste vi kommer en klassisk påskekrim. Et mord er begått, morderen må fanges, og det er aldri den du tror som har gjort det. Serien er full av fargerike og eksentrisk­e karakterer, og Toby Jones er fabelaktig som advokat Mayhew. 20-talls koloritten, kostymene og scenografi­en, løfter det hele et ekstra hakk, og for min del er det ingen påske uten Agatha Christie.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway