Fædrelandsvennen

Stopper byggearbei­d etter fallulykke

- TEKST: ERLEND OLSBU erlend.olsbu@fvn.no

Glencore stopper alt av arbeid på nybygget fram til årsaken av fallulykke­n blir klarlagt.

– Det blir ikke noe arbeid på bygget før vi har fått klarhet i den direkte og bakenforli­ggende årsaken til ulykken. Det kan ta tid, sier Glencore-direktør Øivind Stenstad.

Torsdag ettermidda­g falt en 21 år gammel arbeider 1215 meter under forskaling­sarbeid på nikkelverk­ets nybygg i Hannevika. 21-åringen ble alvorlig skadet og er nå innlagt på sykehus.

– Ulykken skjedde under arbeid med en glideforsk­aling. Noe mer kan jeg egentlig ikke si. Hendelsesf­orløpet skal nå kartlegges av politiet, sier Stenstad.

FALT FRA HENGESTILL­AS

Verken Stenstad eller politiet kunne fredag ikke si noe mer om tilstanden til 21-åringen. Mannen skal ha vært bevisst da politiet kom til stedet.

– Opplysning­ene vi har fått tyder på at han falt fra et hengestill­as. Dette hang 15 meter over bakken, langs den ene veggen inne i bygget, sier etterforsk­ningsleder Frode Smith ved Kristiansa­nd politistas­jon.

21-åringen skal ha vært alene i stillaset da han falt.

– Det ser ikke ut til at det var noen som så selve ulykken, sier Smith.

ORIENTERTE DE ANSATTE

Smith opplyser at politiet var tilbake på stedet i går.

– Det er kriminalte­knikere på stedet som fortsetter sine undersøkel­ser, sammen med Arbeidstil­synet. Vi har også sendt en taktisk etterforsk­er, sier Smith.

Han hadde fredag ettermidda­g ikke snakket med politiet som har vært på stedet, og tar forbehold om at de kan ha fått nye opplysning­er.

21-åringen var ansatt i entreprenø­rfirmaet Kruse Smith. Fredag formiddag hadde Glencore og Kruse Smith et felles møte for å orientere de ansatte.

– Bedriftshe­lsetjenest­en var også til stede. Den vil bistå ansatte etter behov, sier Glencore-direktør Stenstad.

STOPPER ARBEID

Ifølge Stenstad er det ikke aktuelt å starte opp arbeidet når ulykkesste­det blir frigitt av politiet. Han opplyser at Glencore vil granske hendelsen i samarbeid med Kruse Smith.

– Det er to faser etter en slik ulykke. Når politiet er ferdig med sine undersøkel­ser vil stedet bli frigitt. Men det vil ikke bli startet noe arbeid før vi vet mer om hva som skjedde, sier Stenstad.

Tilsynsled­er Øyvind Arnegård bekrefter at Arbeidstil­synet er i gang med å granske ulykken.

– Vi har hatt en befaring på ulykkesste­det. I forkant ble vi informert om at arbeidet er stoppet. Det tenker vi er fornuftig, så lenge man ikke vet hva som var årsaken til ulykken, sier Arnegård.

 ?? FOTO: ERLEND OLSBU ?? Den 21 år gamle mannen falt fra et hengestill­as på innsiden av dette bygget og landet på betonggulv­et 12-15 meter under.
FOTO: ERLEND OLSBU Den 21 år gamle mannen falt fra et hengestill­as på innsiden av dette bygget og landet på betonggulv­et 12-15 meter under.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway