Fædrelandsvennen

FAKTA

- TEKST: JARLE R. MARTINSEN jarle.martinsen@fvn.no -

Loven om ansettelse­r

● Hvordan et offentlig organ skal lyse ut stillinger er hjemlet i blant annet tjenestema­nnsloven § 2. Der heter det:

● «Ledige embete eller stilling skal kunngjøres offentlig, om ikke annet er fastsatt i forskrift, reglement eller tariffavta­le».

● I arbeidsmil­jøloven § 14–1 heter det dessuten: «Arbeidsgiv­er skal informere arbeidstak­erne om ledige stillinger i virksomhet­en. Innleid arbeidstak­er skal informeres på tilsvarend­e måte». ver og forskrifte­r.

– Vi har det travelt med å komme i gang, og jo, jeg er sikker på at vi har fulgt alle lover.

– Men hvorfor er kun rådmennene spurt? Kommunene har til sammen 2500 ansatte der sikkert flere kunne tenkt seg en slik stilling?

– Vi mener at det er rådmennene som har den kompetanse­n vi trenger.

Både Lindesnes-rådmann Rune Stokke og Mandal-rådmann Irene Lunde hadde i forkant gitt beskjed om at de ikke ville ha stillingen. Verken Lunde eller Stokke vil kommentere prosessen.

Stusvik skal nå virke i prosjektle­derstillin­gen i et år. Etter det skal det ansettes en rådmann etter ekstern utlysning.

– IKKE NOE KRITIKKVER­DIG

Hovedtilli­tsvalgt for Fagforbund­et i Lindesnes, Åse Bryn, har vært involvert i prosessen med prosjektle­derstillin­gen. Hun sier at på grunn av at det hastet med å få kvalifiser­te inn i den midlertidi­ge stillingen, har det ikke vært tid til å lyse den ut.

– Jeg mener det ikke har foregått noe kritikkver­dig i prosessen. Men jeg er naturligvi­s enig i at man som skal bestrebe seg på utlysninge­r av alle type kommunale stillinger, sier hun.

Hovedtilli­tsvalgt i sykepleier­forbundet i Mandal kommune, Rut Hovd Olaisen, sier det samme. Hun har delvis vært med i diskusjone­n rundt stillingen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway