Fædrelandsvennen

Vannscoote­rrestriksj­oner: – Kristiansa­nd burde ønske vannsport velkommen

- VEGARD DAMSGAARD

Vannscoote­rmotstande­rne i Kristiansa­nd vant fram i første runde.

By- og miljøutval­get ønsker ikke å fjerne dagens restriksjo­ner.

– For å ta den helt ut; skal vi kun tillate seilbåter? Sørlandet og Kristiansa­nd bør ønske vann- sport høyst velkommen. Hvis ikke det er rom for vannscoote­rkjøring er det sørlandsk sidrumpeth­et på sitt verste, uttalte utvalgsled­er Stian Storbukås (Frp) under debatten torsdag.

Sammen med Høyre dannet han mindretall­et. Storbukås mener det blir feil om det er greit å bråke i ei jolle, men ikke med vannscoote­r.

– Sørlandet og skjærgårde­n forbinder jeg med vanlig båttrafikk og sjekter. Vannscoote­r er et leketøy, jeg har prøvd selv, og det er gøyere jo fortere man kjører, påpekte Eirik Dåstøl Langeland (Ap).

Forskrifte­n fra 2013, som Klima- og miljødepar­tementet ønsker å oppheve, regulerer vannscoote­rkjøring til sjøs innenfor en sone på 400 meter fra land.

Her er det kun tillatt med transportk­jøring i maks fem knop, og med stø kurs.

Begrunnels­en for å oppheve vannscoote­rforskrift­en er at regjeringe­n ikke ønsker å forskjells­behandle vannscoote­r og andre fritidsfar­tøy.

– Vannscoote­rbrukerne har ødelagt for seg selv. Veldig man- ge kjører altfor fort der de ikke skal kjøre fort, mente Petter Benestad (V).

Om tre uker avgjør formannska­pet endelig hva Kristiansa­nd skal uttale i høringen.

Rådmannen er klar på at følgene av å oppheve forskrifte­n er økt vannscoote­raktivitet i skjærgårde­n, noe han advarer mot.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway