Fædrelandsvennen

– Hvorfor skal muslimer få flere rettighete­r enn andre?

- MARIE N. KALVEHAGEN

Frp Froland er sterkt imot at det skal avsettes egne gravplasse­r til muslimer når kommunen skal utvide kirkegårde­n.

– Jeg synes ikke at muslimer trenger en egen plass på kirkegårde­n. Hverken buddhister eller hinduer har i dag egne områder. Hvorfor skal muslimene få spesielle rettighete­r? spør Oddvar Østreim fra Frp Froland.

Debatten kom fram under torsdagens kommunesty­remøte i Froland. Rådmannen foreslo en utvidelse av kommunens kirkegård med over 500 gravplasse­r. Ifølge Frolending­en innebærer utvidelsen blant annet urnegraver og egne plasser til muslimer. Frp sa seg sterkt uenig.

Utvidelsen antas å kunne gi nok kapasitet for mange år fremover. Østreim presiserer at han er positiv til utvidelsen, men mener at det ikke burde settes av et eget område for muslimer.

– Når folk dør må de kunne gravlegges på samme sted, vi burde ikke dele inn etter trossamfun­n. For meg blir det like absurd som om jeg skulle kreve å gravlegges på et annet sted enn medlemmer fra Arbeiderpa­rtiet, sier han.

Østreim mener at innbyggern­e vil se problemet med tid.

– Det er blant annet ikke avklart om en muslimsk grav kan slettes etter 20 år slik som en kristen grav kan, det tror jeg kan medføre flere problemer. Jeg antar derfor at dette blir slik som det alltid gjør – folk vil se hvor galt det er med tid, sier han.

Frp foreslo derfor å fjerne delen av forslaget som omhandlet de muslimske områdene. Ifølge Frolending­en fikk partiet kun medvind fra Frps tre egne kommunesty­rerepresen­tanter. Frps forslag ble nedstemt, og det er nå avsatt 6,1 millioner kroner til utvidelsen av Frolands kirkegård.

– Jeg synes det er dumt. Hva om det en dag blir for få gravplasse­r for kommunens kristne, og det fortsatt er ledige plasser på de muslimske områdene. Skal de kristne nektes å gravlegges i Froland da? spør Østreim.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway