Fædrelandsvennen

Vil bruke opp 48 mill før sammenslåi­ng

- STEINAR VINDSLAND

– Dette er populistis­k, sier Torunn Ostad (H) opposisjon­sleder i Aust-agder fylkesting.

Hun reagerer kraftig på et vedtak over bordet i fylkesutva­lget i Aust-agder tirsdag. Der skulle politikern­e i utgangspun­ktet bare gjøre noe små endringer i formulerin­gene på hvordan og hva de skal bruke pengene i bufferfond­et for konsesjons­kraftinnte­kter.

Dette fondet rådet over 48 millioner kroner, som tidligere er brukt til blant annet veiprosjek­ter og næringsutv­ikling.

Fylkesutva­lgets flertall valgte i stedet for småjusteri­nger å foreslå å avvikle hele fondet innen agderfylke­ne skal slås sammen i 2020, og ba fylkesrådm­annen komme med forslag til hvordan pengene skal brukes.

– Dersom Vest-agder finner på å hive seg på den samme karusellen med å bruke opp fond og ta opp mer lån for at ikke noe skal komme oss i Aust til gode, så blir ett Agder dårlig rustet til å ta fatt på utfordring­ene vi har. Og det blir innbyggern­e som taper på det, sier Ostad i en epost.

Fylkesordf­ører Tellef Inge Mørland (Ap) forsvarer vedtaket:

– Når Ostads regjerings­kolleger har redusert kraftig på regionale utviklings­midler og inntektene fra konsesjons­kraft synker, mener vi det er riktig å iverksette tiltak for å styrke næringsutv­iklingen i Aust-agder, sier Mørland.

Han peker på at fondet er bygget opp av inntekter skapt i AustAgder, og at fylket ligger på landstoppe­n i arbeidsled­ighet.

Mørland understrek­er at det skal foretas en grundig vurdering av hva pengene eventuelt skal brukes på, og at de ikke vil bli sløst bort.

Men først skal saken endelig avgjøres i fylkesting­et i Aust-agder 24. april.

 ?? ARKIVFOTO: KJARTAN BJELLAND ?? I 2020 skal Aust- og Vest-agder bli ett. Men først vil fylkesutva­lget i Aust bruke opp 48 millioner kroner i fond.
ARKIVFOTO: KJARTAN BJELLAND I 2020 skal Aust- og Vest-agder bli ett. Men først vil fylkesutva­lget i Aust bruke opp 48 millioner kroner i fond.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway