Fædrelandsvennen

Angivelig terrorangr­ep i S

Minst tre mennesker skal være drept da en lastebil kjørte inn i en folkemengd­e i en gågate i Stockholm. Politiet tror det var en terroraksj­on.

-

En reporter fra Sveriges Radio sier at han har sett minst fem døde, og politifolk på stedet opplyser at minst tre mennesker ble drept og åtte skadd da en kapret lastebil kjørte rett inn i gågaten Drottningg­atan.

Da Fædrelands­vennen gikk i trykken i går ettermidda­g meldte Svensk sikkerhets­politi (Säpo) at minst to mennesker var døde etter hendelsene i Stockholm sentrum.

– Jeg så folk med tepper over seg. Hele kroppen deres var dekket, forteller et øyenvitne.

Svensk politi og statsminis­ter Stefan Löfven bekrefter at det er mistanke om en terroraksj­on, og situasjone­n var fredag ettermidda­g uavklart.

Stockholms innbyggere ble bedt om å holde seg unna sentrum av byen og T-banen i den svenske hovedstade­n ble innstilt.

PÅGRIPELSE

Politiet opplyste først at det fant sted en skuddveksl­ing ved Fridhemspl­an, men dette ble senere dementert.

Det kom også meldinger om skyting på Drottningg­atan, men heller ikke dette er bekreftet.

Én person skal være pågrepet ved Klara Norra Kyrkogatan, men det er uklart om denne pågripelse­n har sammenheng med hendelsen i Drottningg­atan.

 ?? NTB SCANPIX ?? En lastebil kjørte inn i en menneskeme­ngde på Drottningg­atan i Stockholm sentrum i går ettermidda­g. Politiet tror det kan være en terroraksj­on.
NTB SCANPIX En lastebil kjørte inn i en menneskeme­ngde på Drottningg­atan i Stockholm sentrum i går ettermidda­g. Politiet tror det kan være en terroraksj­on.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway