Fædrelandsvennen

Elegant og hardtslåan­de

- BJARNE TVEITEN

KRIM «Utmarker

Arne Dahl Cappelen Damm makter og ressursar som «vanleg» politi ikkje har. Sentralt i etterforsk­inga – særleg den Berger står for – er ein kvinneleg syklist som dukkar opp som interesser­t tilskodar på mange stader. Ho blir stadig meir sentral, men ikkje på ein måte som eg hadde tenkt meg. Snarare tvert imot! Det er i seg sjølv eit kvalitetss­tempel.

Sam Berger kjem vi, litt etter litt, svært tett på. Han blir ein personlegd­om vi som lesarar føler at står til truande psykologis­k. Han er i høg grad sjølvstend­ig, og nøler ikkje med å gå sine eigne vegar; les gjerne, trasse påbod og instruksar. Molly Blom blir, i alle fall for meg, ei kvinne eg ikkje heilt får plassert i nokon bås. Ganske tøff og sjølvstend­ig, men heller ikkje stort meir.

No skal eg vere svært varsam, men når det svenske Säpo er på banen, er det i høgste grad tale om alvor. Eg ser fram til neste bok, og tenker at Blom kanskje i den blir ei kvinne eg kan identifise meg med. Til så lenge konstatere­r eg at Dahl har skrive ein skikkeleg «page-turner.»

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway