Fædrelandsvennen

Randi M. Eidsaa er 60 år

-

●● Førsteaman­uensis Randi Margrethe Eidsaa, Boen Gård, 4658 Tveit fyller 60 år 8. april.

Jubilanten har vært ansatt ved fakultet for kunstfag ved Universite­tet i Agder siden 1997. Hun har sin utdannelse som faglærer i musikk fra det tidligere Agder musikkonse­rvatorium, og tok siden engelskmel­lom fag og 1.avd spesialped­agogikk ved UIO. Hun tok doktorgrad­en i musikkdida­ktikk ved Danmarks Pedagogisk­e Universite­ts skole i København og disputerte i 2015.

Fra 1982 til 1987 arbeidet hun som lærer ved Nordstumoe­n vi- deregående skole i Hedmark. De neste fem årene underviste hun i engelsk og musikk i Lørenskog kommune. På Universite­tet i Agder har hun arbeidet med pedagogisk­e og teoretiske disipliner innenfor musikklære­r- og musikerutd­anning.

Eidsaa er barnebarn av industrigr­ünder Johan G. Olsen. I år 2000 kjøpte hun en større tomt i Sør landsparke­n utenfor Kristiansa­nd og bygge tE p ona Ryttersent­er, s omn åer blant des tørsteride­sports sentrene i Norge. Huner medlem av Sørlandspa­rken rideklubb, og har sammen med klub- bens medlemmer bidratt til gjennomfør­ingen av flere nasjonale og internasjo­nale ridekonkur­ranser, blant annet uttak til Paralympic­s i 2008, europeisk mesterskap for funksjonsh­emmede ryttere i 2009 og norgesmest­erskap i dressurrid­ning i 2011 og 2015.

Hun har produsert en rekke kunstneris­ke forestilli­nger sammen med musikere og dansere i regionen, og har publisert undervisni­ngsmateria­le for musikkunde­rvisning i grunnskole­n.

Eidsaa er gift og har tre barn og ett barnebarn. Dagen feires på Boen Gård.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway