Fædrelandsvennen

22 år siden sist Start tapte en bortekamp for Kongsvinge­r

- SONDRE ZACHARIASS­EN

Start står med åtte kamper på rad uten tap på Gjemselund stadion. Siste tap kom i 1995.

0–2-tapet mot Kongsvinge­r i 1995 fikk mest oppmerksom­het for episoden som inntraff mellom hjemmelage­ts Vidar Riseth og Petter Belsvik. Etter 70 minutter ble Riseth truffet i tinningen av Belsviks bandasjert­e hånd. Riseth havnet på sykehus med hjerneryst­else. Starts toppscorer ble «belønnet» med rødt kort.

Etter denne episoden har Start

vunnet fem av åtte serie- og cupkamper på Gjemselund stadion. De tre øvrige er endt med poengdelin­g. Målforskje­llen er 16–7 i Starts favør.

Kongsvinge­r debuterte på øverste nivå i 1983-sesongen. Hedmarkskl­ubben reddet så vidt plassen med bedre målforskje­ll enn Brann. Bergensern­e vant «bare» 9–2 mot Viking i siste serierunde. Med 13–2 hadde Brann sendt Kongsvinge­r til kvalifiser­ing.

Start åpnet frisk i sin første kamp på Gjemselund stadion sesongen 1983. Men da Kongsvinge­r klarte å nøytralise­re Starts offensive midtbanesp­iller Olav Klepp tok hjemmelage­t over.

Andre omgang var helsvart og ble betegnet som en «Bulgarsk Tv-film» av Svein Mathisen. Rødtrøyene vant til slutt fortjent 2–1 etter scoringer av Olav Nysæther og Knut Nordnes. Olav Klepp satte inn sørlending­enes mål.