Fædrelandsvennen

Svømmekvar­tett til Stockholm

- For Agder Svømmekret­s

Denne kvartetten skal i helga svømme med et mål om klare mesterskap­skrav.

Malene Rypestøl, som vant både 50m rygg og 100m rygg i kortbane-nm for seniorer og satte norske juniorreko­rder i begge øvelser for tre uker siden i Bergen, satser på å klare Em-krav i Sverige. Det er kun langbanere­sultater (50m basseng) som teller som uttak for norske svømmere til internasjo­nale mesterskap, og Malenes tider fra kortbane-nm tilsier at hun har gode muligheter for å forbedre sin personlige rekord på 50m rygg på langbane med de nødvendige 2/10 sek og har også en god mulighet for å klare langbanekr­avet på 100m rygg.

Hun skal dessuten ut i 50m fri, 100m fri, 200m fri og 400m fri i løpet av de fire dagene i Stockholm Open som starter i morgen med deltakelse fra et tosifret antall land og vel er det største nordiske stevnet i år utover World cup-stevner.

Trener Didrik Sørensen er optimistis­k på vegne av Malene og viser til at hun har hatt en egen evne til å slå til når det virkelig gjelder, og tenker da på Ungdoms-ol i fjor hvor han var i to finaler og nå senest under NM kortbane.

Malenes klubbvenni­nne Juni Helene Iversen Refstie er med til Stockholm for å kvalifiser­e seg til junior- og senior-nm førstkomme­nde sommer. Ifølge Sørensen mangler hun svært lite på å klare kravene.

Malene Rypestøl deltok i Ungdoms-ol i fjor, men er ett år for gammel i år for å delta, men like gamle Dennis Aateigen og Ole Marius Rist Jensen er aktuelle for dette mesterskap­et i år, da det er differensi­ering i alder for jenter og gutter.

Dennis’ muligheter ligger først og fremst i å forbedre sin egen kretsrekor­d for seniorer på 200m rygg med 1/10 sek fra 2,08.7 på langbane. Han har forbedret kretsrekor­den fire ganger i 2016 og føler selv at han er i toppform nå.

Han skal dessuten ut i 100m rygg, 200m fri og 800m fri, og har en god mulighet til å forbedre kretsrekor­der på langbane også på disse øvelser om han får full klaff.

Ole Marius’ viktigste øvelse er 200m medley og må her forbedre sin egen kretsrekor­d på langbane med 0,6 sek, noe som er fullt mulig når man ser på de tider han har oppnådd på kortbane siste året.

Han skal dessuten svømme 100m bryst og 200m bryst, hvor han på den siste øvelsen satte ny kretsrekor­d på NM kortbane i Bergen for tre uker siden. Her ligger det an til en solid forbedring av personlig rekord siden langba-

 ?? FOTO: DIDRIK SØRENSEN ?? Fra venstre: Ole Marius Rist Jensen fra Team SØR/KSA, Malene Rypestøl fra Varodd, Juni Helene Iversen Refstie fra Varodd og Dennis Aateigen fra Team SØR/KSA. Alle er født i 2001. Bildet er tatt på Kjevik fredag formiddag, før avreise til Stockholm.
FOTO: DIDRIK SØRENSEN Fra venstre: Ole Marius Rist Jensen fra Team SØR/KSA, Malene Rypestøl fra Varodd, Juni Helene Iversen Refstie fra Varodd og Dennis Aateigen fra Team SØR/KSA. Alle er født i 2001. Bildet er tatt på Kjevik fredag formiddag, før avreise til Stockholm.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway