Fædrelandsvennen

Ingen drømmepåsk­e verken langs kysten eller i fjellet

- TEKST: STEINAR VINDSLAND steinar.vindsland@fvn.no -

Det blir en ustabil og kjølig påske med regnbyger langs kysten og vind og snø i fjellet.

– Det nærmeste vi kommer fint vær blir torsdag langs kysten i Aust-agder og fredag i Vest-agder. Noen drømmepåsk­e blir det ikke, men de dagene blir det større muligheter for sol, sier vakthavend­e meteorolog Terje Alsvik Walløe ved Meteorolog­isk institutt.

I løpet av påsken passerer et lavtrykk som trekker med seg masse kald luft og vind opp til frisk bris på Sørlandet. Alsvik Walløe sier det kan bli litt snø nesten hver dag i fjellet, men det blir ikke mer enn noen få centimeter til sammen i løpet av hele påsken.

– Så jeg vil oppfordre folk til å komme seg ut og nyte de korte øyeblikken­e som kommer med litt pent vær, sier han og går gjennom detaljene:

ONSDAG

●● Kysten: Det blir vestlig bris, opptil liten kuling på kysten, om kvelden minkende til frisk bris. For det meste skyet. I vest blir det regnbyger, men i aust stort sett oppholdsvæ­r.

●● Fjellet: Vestlig, liten kuling utsatte steder, som om kvelden minker til skiftende bris. Det blir skyet med snøbyger vesentlig i vest.

TORSDAG

●● Kysten: Nordvest frisk bris utsatte steder, på kysten vest for Lindesnes blir det stiv kuling og oppholdsvæ­r. Torsdag ettermidda­g blir det skiftende bris og spredte regnbyger. Om kvelden økning til nordvest frisk bris, og på kysten vest for Lindesnes blir det stiv kuling. Lettere vær.

●● Fjellet: Nordvest frisk bris utsatte steder. Litt snø. Om kvelden lettere vær, først i sør.

FREDAG

●● Kysten: Nordvestli­g bris fra sørvest, frisk bris utsatte steder. Oppholdsvæ­r og perioder med sol. Fra om ettermidda­gen skiftende bris, sørvestlig opp i frisk bris på kysten. Regnbygene kommer vesentlig i vestfylket.

●● Fjellet: Nordvestli­g frisk bris utsatte steder, om ettermidda­gen dreiende sørlig. For det meste skyet. Stort sett oppholdsvæ­r og om ettermidda­gen blir det snø først og fremst i vestlige områder.

PÅSKEAFTEN

●● Kysten: Et lavtrykk passerer og gir grå og fuktig dag med litt regn av og til. Rundt fem grader rundt Kristiansa­nd og skiftende vind. ●● Fjellet: Får litt snø påskeaften og litt skiftende vind retning, etter hvert fra nord når lavtrykk har passert

FØRSTE PÅSKEDAG

●● Kysten: Fortsatt mye skyer over Sørlandet, noen regnbyger av og til og rundt fem grader med vind opptil frisk bris.

●● Fjellet: Kuldegrade­r med litt snø, men rolige vindforhol­d.

ANDRE PÅSKEDAG

●● Kysten: Omtrent som dagene før, kanskje litt lettere, men fortsatt fare for regn, vind og temperatur­er på rundt fem grader.

●● Fjellet: Det blir noen centimeter snø, og litt vind.

 ?? FOTO: BJELLAND, KJARTAN ?? Ella Liberg (10) 0g Lasse Liberg (8) fra Arendal dro til Kristiansa­nd for å oppleve storbyliv.
FOTO: BJELLAND, KJARTAN Ella Liberg (10) 0g Lasse Liberg (8) fra Arendal dro til Kristiansa­nd for å oppleve storbyliv.
 ?? FOTO: BJELLAND, KJARTAN ?? Einar Hjelmerud fra Kristiansa­nd i Nupen-parken.
FOTO: BJELLAND, KJARTAN Einar Hjelmerud fra Kristiansa­nd i Nupen-parken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway