Fædrelandsvennen

Kland for oss

- TEKST: LINE RAAEN OSMUNDSEN line.raaen.osmundsen@fvn.no - 95241091

gen på Bortelid før den ble bygget, og fikk derfor komme med ønsker i forhold til de opprinneli­ge plantegnin­gene. Blant annet valgte de bort badstue for å få større bad, og gjorde også det ene soverommet litt større.

– I etterkant har vi også fått bygget garasje, og et anneks, forteller Matthias.

Huset som er på 125 kvadrat er akkurat passe for familien på tre. Men både Nina Matthias ser for seg at de om noen år kanskje trenger litt større plass.

– Hvis familien øker fra tre til fire for eksempel, vil jo behovet for mer plass komme etter hvert. Men da kan det jo hende vi får lov til å bygge på. Og hvis ikke finner vi alltid en løsning. Planen er i alle fall å bo på Bortelid, kommer det fra dem begge.

NÆRHET TIL NATUREN

Noe av det beste ved å bo på Bortelid er den umiddelbar­e nærheten til naturen. Både Nina og Mattias er glad i å være ute til alle årstider.

– Vi både sykler, løper, og går på ski. Å ha dette tilgjengel­ig rett utenfor døra er fantastisk, sier Nina.

Verken hun eller Matthias synes det er ensomt å bo på et sted hvor de er eneste fastboende.

– Ukedagene går så fort. Og når helgene kommer er det stort sett alltid noen på hyttene sine, forteller Matthias.

– Dessuten har vi jo mye venner ellers i Åseral som vi treffer når vi ønsker det, skyter Nina inn.

Som fastboende på Bortelid hender det stadig at hyttenaboe­ne tar kontakt før helger og ferier. Det synes paret bare er hyggelig.

– Vi har fått mange gode venner her, og det hender vi skrur på strømmen deres før de kommer, eller ser til at alt er greit med hyttene deres. men det er sånn vi bare synes er moro, sier Nina.

 ??  ??
 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Nina kjøpte seg bobil i Tyskland for å reise rundt ett år i Norge. Bobilen blir fortsatt brukt av familien på tre.
FOTO: JACOB BUCHARD Nina kjøpte seg bobil i Tyskland for å reise rundt ett år i Norge. Bobilen blir fortsatt brukt av familien på tre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway