Fædrelandsvennen

Ny sjef og lokaler med «ny look»

- TOR MJAALAND

Det er mye nytt hos Toyota Sør. Både når det gjelder folk og lokaler.

I slutten av mars, den første måneden på mange år da Toyota solgte flest biler i hele Norge, ble Nina C. With Kristensen ansatt som ettermarke­dsjef. Det skjedde samtidig som bilforhand­leren i Sørlandspa­rken har rustet opp lokalene de har holdt til i siden 1996, og forretning­en fremstår i «ny look».

DEN BESTE

Kvinnelige ledere i bilbransje­n er det smått med, både lokalt og nasjonalt. Med en avdeling på rundt 40 ansatte å lede, har den nye ettermarke­dsjefen ansvaret for den desidert største avdelingen hos Toyota-forhandler­en som ble Toyota Sør for drøyt ett år siden da familien Smith solgte til Bauda-konsernet. Bilbransje­n har ikke Nina C. With Kristensen vært borti tidligere, men familien har to Toyota-biler fra før av. Uten at det var derfor hun fikk jobben, bedyrer Geir Skogdalen, adm. direktør hos Toyota Sør. – Vi valgte den beste, og var ikke fokusert på om det var en mann eller kvinne, sier Skogdalen.

UTVIKLINGS­TEMPO

Mens With Kristensen forteller om bakgrunn fra et velrenomer­t Kristiansa­nds-firma, Herman Hansen Mek. Verksted, som datter av Asbjørn Hansen. Der var hun daglig leder til firmaet ble solgt til Aker Solution hvor hun ble med videre. Før jobb i familiefir­maet tok hun en master i «business and finance» i Skottland.

– Veldig spennende med overgang til bil der ikke minst et høyt utviklings­tempo preger bransjen, sier nytilsatt ettermarke­dsjef. Sammen medarbeide­rne har hun som mål å styrke kundeopple­velsen ytterliger­e. Vel vitende om at Toyota kan vise til de mest fornøyde og lojale kunder fra før av.

OMOTENASHI

Med litt bistand fra nevnte Skogdalen og salgssjef Halvor Åmot, har hun lært seg det japanske ordet som skal være en slags ledestjern­e hos Toyota: – Omotenashi, sier hun med smilende overbevisn­ing og forklarer at det betyr gjestfrihe­t på japansk. De tre Toyota-lederne slår sammen fast at de har tre målsetning­er som alle skal ha med seg i det daglige arbeidet: Forutse kundens behov, være opptatt av detaljer og kvalitet og...

– Gratitude er det tredje, sier Åmot smilende og medgir at det hverken er japansk eller norsk, men altså betyr takknemlig­het.

 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? Nina C. With Kristensen er ny ettermarke­dssjef hos Toyota Sør. Her er hun i de nyrennover­te lokalene i Sørlandspa­rken.
FOTO: TOR MJAALAND Nina C. With Kristensen er ny ettermarke­dssjef hos Toyota Sør. Her er hun i de nyrennover­te lokalene i Sørlandspa­rken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway