Fædrelandsvennen

Utstyrstun­g Country Tourer

- TOR MJAALAND

Firehjulsd­riftutgave­n av Opel Insignia har aldri blitt den store suksessen. Nå kommer nye Insignia Country Tourer. Den kan treffe det norske markedet.

Salget er allerede godt i gang for nye Opel Insignia Grand Sport og Sports Tourer, som begge fikk sin debut under bilutstill­ingen i Genève i mars.

Til høsten kommer Country Tourer, tøffingen i familien og en bil for de som ønsker en stor stasjonsvo­gn med et avansert firehjulsd­riftsystem, åttetrinns automatkas­se og et sportslig design og kjøreegens­kaper.

Mercedes har nettopp lansert sin allroad-utgave av E-klasse kalt All-terrain. Volvo, Audi, Skoda og Subaru har biler i samme segmentet, om enn i forskjelli­ge utstyrs- og prisklasse­r.

MASSE UTSTYR

Mye tyder på at Insignia Country Tourer vil plassere seg på et hyggeliger­e prisnivå enn der premiumutg­avene ligger. I tillegg får du med deg bøttevis av utstyr på kjøpet, noe du for eksempel må betale ekstra for hos mange av de andre.

I pressemeld­ingen fra Opel pekes det på at som forgjenger­en skiller Country Tourer seg fra resten av Insignia-familien med ekstra bakkeklari­ng og ekstra beskyttels­e, slik at den kan forsere krevende hytteveier vinterstid.

Men det er kanskje på utstyrsfro­nten Opel viser seg fram og peker litt nese til konkurrent­ene. Med kun ett utstyrsniv­å, blir listen over standardut­styr imponerend­e lang.

KLASSELYS

På lysfronten er Opel i verdenskla­sse med andre generasjon av Opel intellilux led-matrix. De 32 ledsegment­ene skifter lynraskt mellom ulike lysmønstre, og bidrar til økt sikkerhet på veien.

Gjennom det nye head-up-displayet vises informasjo­n om trafikkski­lt, hastighet eller informasjo­n fra navigasjon­en, slik at sjåføren kan holde øynene på vei- en. 360-graders kameraer sørger for å gi oversikt rundt bilen ved parkering.

Massasje og ventilasjo­n i forsetene er tilgjengel­ig. Oppvarmet frontrute, varme i baksetet, elektrisk håndfri bakluke og 3-delt bakseteryg­g står også på utstyrslis­ten.

Sports Tourer kommer også med et nytt firehjulsd­riftsystem med såkalt elektronis­k styrt momentford­eling.

Tilstrekke­lig med krefter under panseret bør det også bli. Valget står mellom en bensinmoto­r på 260 hk, eller en dieselmoto­r med 210 hk og imponerend­e 480 Nm.

 ?? FOTO: OPEL ?? Opel har allerede rukket å få ros for flott design på nye Insignia. Her er tøffing-versjonen, Country Tourer, klar for Norge til høsten.
FOTO: OPEL Opel har allerede rukket å få ros for flott design på nye Insignia. Her er tøffing-versjonen, Country Tourer, klar for Norge til høsten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway