Fædrelandsvennen

Få feil på koreanske og japanske biler

-

Kia, Hyundai og Honda er bilene som går minst i stykker.

I den andre enden, med flest feil og problemer, finner vi bilene fra Porsche og Land Rover. De klart dyreste skadene har Lexus og Land Rover.

Det er nettstedet motor.no som skriver dette på bakgrunn av svenske Länsförsäk­ringars maskinskad­erapport for 2017. Den viser at det er svært stor forskjell på hvor ofte det oppstår feil på de forskjelli­ge bilmerkene. Også Lexus, Toyota og Suzuki befinner seg blant bilene med minst feil og problemer.

Kia har bare 0,2 skader per 100 bil, mens Land Rover har nesten 20 ganger så mange med 3,8 meldte skader. Maskinskad­erapporten baserer seg på de skadene som blir erstattet av Länsförsäk- ringars maskinskad­eforsikrin­g. I 2015 betalte selskapet ut 120 millioner kroner for slike maskin- skader.

 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? Kia Niro represente­rer her et av merkene som har færrest maskinskad­efeil, ifølge svenske Länsforsik­ringar.
FOTO: TOR MJAALAND Kia Niro represente­rer her et av merkene som har færrest maskinskad­efeil, ifølge svenske Länsforsik­ringar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway