Fædrelandsvennen

Jesus og folk flest

- RUNAR FOSS SJÅSTAD SOKNEPREST FARSUND

Hvordan skal kirken fremstå som troverdig slik som Jesus? Da er det nærliggend­e å spørre om kirken har tillit hos folket slik Jesus hadde tillit til folket den gang?

Vi må nok innrømme og si at vi ikke har den samme tilliten som Jesus hadde. Men f.eks. så har DNK likevel tillit. Det har vært mange undersøkel­ser oppigjenno­m tidene, også i senere tid. Og da har DNK kommet svært godt ut av de undersøkel­sene. Folk er stort sett veldig fornøgd med de tjenester DNK tilbyr og utfører for folket. Dette er flott!

Men har folket tillit til kirkens tro? Har de tillit til de ulike læresetnin­ger? Der kommer undersøkel­sene annerledes ut. Mange av f.eks. DNKS medlemmer tror ikke på Jesus. Noe må derfor ha gått galt ett eller annet sted på veien en eller annen gang, og så har ballen begynt å rulle.

Og hva kan være årsakene til at mange ikke tror på Jesus lenger? Dette er selvsagt sammensatt.

Men kanskje er en av grunnene at Jesus ikke er synlig nok i oss kristne? Om vi er katolikker, lutheraner­e, pinsevenne­r etc. Det spiller for øvrig ingen rolle hvilken etikett vi ha. Pave Frans har sagt, «…at han vil heller ha å gjøre med en moralsk ateist enn en dobbelt moralsk katolikk….» Gode gjerninger? Kanskje det er en mangelvare blant oss kristne i dag?

Jesus skapte tillit på sin vei gjennom sine gode handlinger. Han vant menneskene­s hjerter med å møte deres behov, de kom til han, de ble møtt med en ubetinget kjærlighet, og hos hans bankende hjerte fant mennesker hvile for sine liv. Og hvem vil vel ikke tro på den ekte Jesus?

La oss som kirke og kristne i alle fall gjøre vårt beste om å være åpne, rause, tilgivende, godhjerta, nådefulle, og store på kjærlighet slik vi kan speile litt av hvem Gud og vår Herre Jesus egentlig er. Da håper og ber jeg om at folk flest får øye på Jesus i blant oss. Elsk derfor din neste. Jesus elsket oss alle helt til døden, og kjærlighet­en var så stor for oss at Jesus oppstod fra døden. God påske.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway