Fædrelandsvennen

Herjet i sin første kamp siden august

Daniel Aase storspilte og var involvert i tre av Starts mål i 4-0-seieren mot Åsane. Nå håper den tidligere Vindbjart-spilleren på flere sjanser.

-

– Det var veldig gøy for min egen del å starte kampen og gjøre det bra. Jeg har troen på meg selv og det er godt å gripe sjansen. Nå kommer jeg til å få flere sjanser, sa Aase etter 4-0-seieren.

Han var involvert i tre av målene i Starts største seier på flere år.

Etter overgangen fra Vindbjart sommeren 2015 har Aase slitt med å sette sitt preg på laget i motgangen, med unntak av det praktfulle og livsviktig­e hælsparket mot Mjøndalen høsten 2015.

– Ting går opp og ned i fotball, så man må være klar. Jeg føler jeg har vist meg fram før, men det var godt å få sluppet seg ordentlig løs. Det meste satt i går, sier Aase dagen derpå seieren.

– TUNGT å IKKE SPILLE

Aase ble av publikum kåret til lagets beste i det som var hans første kamp fra start siden bortekampe­n mot Strømsgods­et i august sist sesong.

Etter det trøblet han med øyeproblem­er og spilte kun de siste 20 minuttene av sesongens siste kamp borte mot Stabæk.

– Det har vært en blanding av mange ting. Jeg trøblet med øynene i høst. Abubakar Ibrahim kom inn i vinter og jeg ble satt ut av laget. Det er tungt å ikke spille og ikke være en viktig del av det som skjer, så det var godt å ta vare på sjansen.

– Har du noen gang følt at du har vært så langt ute at en retur til Vindbjart eller noe annet har vært aktuelt?

– Nei, er du gal. Ikke i det hele tatt.

LEKRE KOMBINASJO­NER

I det sure vårværet andre påskedag herjet Aase sammen med Eirik Wichne på høyresiden. Og etter at Tobias Christense­n kom inn i andre omgangen hadde de lekestue med flere kombinasjo­ner som må kunne kalles «makrellfot­ball».

– Det er kult. Det er det som gjør oss farlige, tenker jeg. Innlegget til Daniel på 1-0 var glimrende. Tobias kom inn og satte folk nydelig opp. Det gjør oss sterkere og det er gøy å se. De er kreative og morsomme, sier Niels Vorthoren, tremålssco­reren.

– Det er noe vi har snakket mye om og lenge. Tobias og jeg har såpass mange kamper for Start 2 sammen at vi har fått en fin link. Det var gøy, sier Aase.

Klikk-klakk-spillet varmet på Sør Arena.

– Vi fikk masse rom og jeg fikk gjøre det jeg er god på. Å kombinere med Eirik og Daniel er det gøyeste jeg vet. Jeg storkoste meg. Jeg fikk bare beskjed om å gjøre det jeg er god på, forteller Christense­n.

– TØRRE

Start-trener Steinar Pedersen var imponert over finspillet på høyresiden.

– De gjør det kjempebra. De slipper seg løs og skaper ting. Det er bare å fortsette å kjøre på i den stilen. Vi må tørre å gjøre noe ut av det. Det er ikke farlig å spille fotball, vi må by på de ferdighete­ne vi har, sier Pedersen, og legger til at man må jobbe hardt om en feiler.

– Vi skal være tøffe nok i trynet til å fortsette slik. Daniel leverer en bra kamp. Kjempebra. Så er det bare å fortsette og søke forbedring­er i alt han gjør. Vi spiller alltid med det laget som vi tror vil gjøre det best, sier Pedersen.

 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Daniel Aase og trener Steinar Pedersen jubler etter seier mot Åsane.
FOTO: NTB SCANPIX Daniel Aase og trener Steinar Pedersen jubler etter seier mot Åsane.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway