Fædrelandsvennen

– Markant nedgang i bøter

- TEKST: CHRISTINA ØSTTVEIT christina.osttveit@fvn.no -

16 bilister mistet lappen i påska – åtte av disse ble tatt i kontroll 2. påskedag. Up-leder i Agder, Øystein Krogstad, er likevel fornøyd med at antall fartsbøter har gått ned.

– Forhåpentl­igvis har nedgangen en sammenheng med at bøtesatsen­e har gått opp i år. I tillegg har vi vært mye ute i mediene for å fortelle at vi står ute på veiene, sa Krogstad mandag kveld.

I påska i fjor ble det skrevet ut hele 237 forenklede forelegg for fart. Det var det høyeste antallet siden 2013.

FÆRRE PATRULJER

– I år er det skrevet ut 145 forelegg. Det er nesten 100 færre enn i fjor, og det må vi si oss godt fornøyde med, sier Up-lederen.

– Vi har hatt litt færre folk ute i år, og så hadde vi et forferdeli­g snøvær i Aust-agder i dag. Dette har nok hatt en innvirknin­g, legger han til.

2. påskedag var Up-patruljene blant annet plassert på E 39 i Fardalsbak­ken. Mange hadde det travelt på vei hjem fra påskeferie­n.

– I Fardalsbak­ken står vi stort sett hver eneste påske, så det forundrer meg at folk trykker så hardt på gassen her, sier Krog- stad.

16 FØRERKORTB­ESLAG

I alt mistet åtte bilister lappen mandag ettermidda­g mellom klokka 12 og 16. Høyeste hastighet som ble målt var 129 km/t i 70-sonen.

I tillegg ble det delt ut 28 fartsbøter.

– Til sammen er det beslaglagt 16 førerkort i år. I fjor var antallet 17, påpeker Krogstad.

Også på E 18 ble det gjennomfør­t kontroller 2. påskedag. Kontrollen ved Haslestad ble etter hvert avsluttet på grunn av kraftig snøvær. Her ble det delt ut fire fartsbøter.

– INGEN ALVORLIGE ULYKKER

Litt senere ble 16 bilister tatt for å ha kjørt for fort i 70-sonen ved Akland. Høyeste hastighet som ble målt var 88 km/t.

– Det som er mest gledelig er at det ikke har vært en eneste alvorlig trafikkuly­kke i distriktet denne påska. Det er det viktigste, sier Krogstad.

– At vi i tillegg ser at antall bøter har gått ned, er glimrende, oppsummere­r han.

 ?? FOTO: BAARD LARSEN ?? Up-leder i Agder, Øystein Krogstad, konstatere­r at de har skrevet ut færre fartsbøter i årets påske.
FOTO: BAARD LARSEN Up-leder i Agder, Øystein Krogstad, konstatere­r at de har skrevet ut færre fartsbøter i årets påske.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway