Fædrelandsvennen

Vi merket at påska kom seint i år.

Sein påske og lite snø i fjellet stoppet ikke folk fra å ta turen til skisentren­e i landsdelen. Noen steder skulle de likevel sett at påska kom litt tidligere.

- MARGRETHE SAGA CHRISTINA ØSTTVEIT

– Vi har en nedgang i omsetninge­n på rundt 10 prosent i forhold til fjoråret. Vi er greit fornøyde med påska, men den kom litt for seint i år, sier Jan Wojtaszek, daglig leder av Brokke alpinsente­r.

Skjærtorsd­ag, langfredag og påskeaften var dagene med flest gjester.

– Vi hadde i gjennomsni­tt 800– 900 besøkende disse dagene, men ellers har det vært litt tynt, sier Wojtaszek.

Forholdene i bakken har likevel holdt seg godt, til tross for at kalenderen viser midten av april.

– Alle bakkene har vært åpne, og det har vært faste og fine forhold, sier Wojtaszek.

LITT NED På BORTELID

Daglig leder Lasse Liestøl ved Bortelid skisenter forteller at noen av trekkene ble stengt, men at de ellers kan se tilbake på en fin påske:

– Jeg har ikke konkrete tall klare ennå, men generelt er vi fornøyd med påska. Det har vært prega av litt lite snø og at vi har måttet stenge et par av trekkene våre. Det stoppet ikke folk fra å ta turen, sier Liestøl.

Skjærtorsd­ag og langfredag var påskas beste dager på Bortelid. Om ettermidda­gen 2. påskedag stengte Bortelid skisenter heisene for sesongen.

– Økonomisk lå vi likt med fjor- året, som var rekordår, inn mot påske. Vi visste at påska i år ikke ble noe rekord, og vi havner nok ca 1 million ned fra i fjor i omsetning. Det er vi godt fornøyd med, for vi frykta at det ble mye verre, forteller Liestøl.

ÅPENT TIL 1. MAI

Hovden alpinsente­r melder om gode besøkstall for årets påske.

– Vi oppsummere­r påsken med et eneste stort smil. Været har vært stabilt, og de store vindutford­ringene har uteblitt, sier daglig leder Sture Bodahl-pilegård som sier at omsetninge­n er på høyde med fjoråret, uten at han går inn på konkrete tall.

Antall besøkende har ligget over 1500 hver dag.

– Sen påske betyr som regel lavere besøk, men i år ser vi at tallene er på linje med fjoråret. Det har ligget mellom 1500 og opp mot 2500 hver dag, sier BodahlPile­gård og fortsetter:

– Vi holder åpent fram til 1.mai. Det ser ut til at vi kan ha noen trekk åpne etter dette, men det er for tidlig å si.

STENGT På LJOSLAND

Ved Ljosland skisenter skulle de gjerne sett at flere hadde benyttet seg av skisentere­t i ferien.

– Folk glemmer at det er snø på fjellet når det er grønt på plenen hjemme. Skisentere­t stenger for sesongen når påska er over, sier driftslede­r Eirik Birkeland.

– Sett hele sesongen under ett, er det en nedgang på rundt ti prosent. Påska kom veldig seint i år, og vi hadde ikke regnet med noen rekorder, sier Birkeland.

 ?? FOTO: LASSE LIESTØL ?? Skjærtorsd­ag var en av dagene med flest gjester på Bortelid.
FOTO: LASSE LIESTØL Skjærtorsd­ag var en av dagene med flest gjester på Bortelid.
 ?? FOTO: NODELAND, RICHARD ?? Daglig leder Sture Bodahl-pilegård ved Hovden alpinsente­r, forteller at de har hatt mellom 1500 og 2500 gjester hver dag. Her fra fireseters­heisen i bunnen av anlegget.
FOTO: NODELAND, RICHARD Daglig leder Sture Bodahl-pilegård ved Hovden alpinsente­r, forteller at de har hatt mellom 1500 og 2500 gjester hver dag. Her fra fireseters­heisen i bunnen av anlegget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway