Fædrelandsvennen

Nyvalg i Storbritan­nia om sju uker

- NTB

– Theresa May får ikke en bedre sjanse til å øke sitt flertall i Underhuset, sier norsk ekspert etter at May har utlyst nyvalg i Storbritan­nia.

Statsminis­ter Theresa May utlyser nyvalg 8. juni og foretar med det en politisk U-sving. Hun har gjentatte ganger sagt at hun ikke vil ha noe valg før det fastlagte valget i 2020. Men nå er det nødvendig på grunn av brexit-prosessen, understrek­et May da hun kunngjorde beslutning­en om å utlyse nyvalg under en pressekonf­eranse utenfor statsminis­terboligen i 10 Downing Street tirsdag.

– Jeg har konkludert med at den eneste måten å garantere sikkerhet i årene som kommer på, er ved å holde dette valget, sa May.

Hun anklager opposisjon­en for å stikke kjepper i hjulene for prosessen med å melde Storbritan­nia ut av EU. – Landet står sammen, men Westminste­r gjør det ikke. Labour har truet med å stemme imot den endelige avtalen vi kommer fram til, og Liberaldem­okratene har sagt at de vil få alt til å stoppe helt opp. Medlemmer av Overhuset, som ikke er folkevalgt, har lovet å kjempe til siste slutt mot oss, sa May.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ??
FOTO: NTB SCANPIX

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway