Fædrelandsvennen

Dansk kjede satser i Markens

- MAGNUS NØDLAND SKOGEDAL

Til sommeren åpner Flying Tiger Copenhagen i de gamle lokalene til MQ.

– Flying Tiger Copenhagen er en butikkjede som går veldig godt, og som ikke har vært i Kvadrature­n tidligere. De har hatt stor suksess i det siste, og det er gøy å kunne tilby dem lokaler, sier Anstein Fidje i Christians­holm Eiendom.

Butikkjede­n har nær 40 butikker i Norge, og rundt 630 butikker i verden. I hovedsak selger de leker, gadgets, småting til hjem og kontor, sportsprod­ukter og godteri. Fra før av har kjeden en butikk på Sørlandsse­nteret. Tidligere holdt MQ til i bygget, men de la ned driften tidligere i år.

– Lokalet blir nå delt i to, og Flying Tiger skal inn i første etasje. En annen butikk skal inn i kjelleren, men foreløpig kan vi ikke si hva som kommer der. Før Flying Tiger åpner skal lokalet gjennom en større ombygging, for å få på plass en ny rulletrapp og heis, sier Fidje.

Byggearbei­det vil ta rundt én og en halv måned, og butikken vil dermed åpne en gang før sommeren. Lokalet ligger i bygget M30, hvor Skippergat­a møter Markens. Det gjør at lokalet er dyrt, og førte også til budrunde.

– Det er et kvalitetsb­ygg, men plassering­en i Markens er det som gjør lokalet dyrt å leie. Flere aktører var tydelige på at de ville inn, og det ble en budrunde med flere deltakere, sier Fidje.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway