Fædrelandsvennen

The Hit-sara (19) skal følge låtskriver­drømmen i USA

- KRISTIAN HOLE

Singelaktu­elle Sara Jørundland (19) har tidligere gjort seg bemerket i tv-serien The Hit på NRK. Nå skal hun gå på låtskriver-linje i USA.

– Man må jo satse litt på skrivingen, sier Sara Jørunland entusiasti­sk til Fædrelands­vennen.

Mot høsten skal den unge låtskriver­en og artisten fra Kristiansa­nd begynne på linjen «Creative writing» på Utah Valley University, hvor countrymus­ikk-kulturen står sterkt.

– Det er også gode studiomuli­gheter på skolen, så jeg håper at jeg får spilt inn noe musikk og utvidet nettverket mitt mens jeg er der. Men jeg skal ta et år om gangen og se hvordan dette går først. Jeg er veldig spent.

Kristiansa­nderen, som også tidligere har gjort seg bemerket i Melodi Grand Prix junior, er aktuell med singelen «Out The Window», som nylig ble sluppet på Spotify.

– «Out The Window» handler om å være ung og forelsket, og den bobla man opplever som et eventyr. Men det går ikke alltid slik som man vil, og da gjelder det å finne en utvei.

Låta er laget i samarbeid med produsente­ne Eirik Sørbø og Øystein Aamodt i Lydbølgen Studio i Kristiansa­nd, hvor Jørunland har hatt sin kreative base siden hun var ti år gammel.

Videre beskriver hun singelen som en countrypop-låt inspirert av sitt største forbilde.

– Taylor Swift har vært min største inspirasjo­n siden jeg var ni år gammel. Da hennes første album kom ble jeg helt frelst, og det er hun som har hatt størst innflytels­e på meg som både låtskriver og artist. Hun er også grunnen til at jeg begynte å spille gitar.

Av 3162 innsendte bidrag, ble Jørundland­s låt «It’s Love» en av 42 utvalgte til låtskriver-konkurrans­en «The Hit» på NRK i 2014.

– Det var stas at Simone fra D’sound valgte at låten min skulle gå videre. Og i ettertid ser jeg at det var en fin erfaring for meg å være med på The Hit.

 ?? PRESSEFOTO ?? Sara Jørunland (19) fra Kristiansa­nd er aktuell med låten «Out The Window».
PRESSEFOTO Sara Jørunland (19) fra Kristiansa­nd er aktuell med låten «Out The Window».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway