Fædrelandsvennen

Messi jakter mål nr 500 for Barcelona

- NTB

Barcelona håper Lionel Messi kan trylle fram nok et mesterliga­mirakel når Juventus kommer på besøk. Storstjern­en kan i kveld runde 500 mål for klubben i tellende kamper.

Argentiner­en er to scoringer unna milepælen. Tar man med landskampe­r og treningska­mper er Messi allerede oppe i 583 mål siden 2003.

29-åringen slo Barcelona-rekorden da han passerte César Rodríguez’ 243 scoringer for fem år siden.

Barcelona tar i kveld imot Juventus vel vitende om at sesongen kan være så godt som over i løpet av fire dager. Etter katalanern­es forsøk på nok en mirakuløs snuoperasj­on i mesterliga­en, venter serieleder Real Madrid i El Clásico på Santiago Bernabéu søndag.

Klarer ikke Barcelona å snu 0-3-tapet for Juventus og i tillegg ryke for Real i La Liga, vil storklubbe­n kun ha en cupfi- nale mot Alavés igjen å spille for.

Luis Enrique varsler et superoffen­sivt hjemmelag på Camp Nou.

– Vi kan spille med så mange som åtte angripere mot Juventus uten at det vil være en risiko, for vi har ikke noe å tape. Vi har alltid vært kjent for å ha en offensiv filosofi, så akkurat det blir ikke et problem, sier Barcelona-treneren som gir seg ved sesongslut­t.

Katalanern­e sto for tidenes snuoperasj­on i mesterliga­en i åttedelsfi­nalen. Da tapte Barcelona 0-4 borte mot Paris Saint-germain, men vant 6-1 i returkampe­n. Luis Enrique håper på nok en magisk kveld i egen storstue.

Juventus blir en hardere nøtt å knekke. Den italienske storklubbe­n har kun sluppet inn to mål i mesterliga­en denne sesongen. Å score minst tre mål på Massimilia­no Allegris mannskap blir en enorm utfordring selv for verdens beste angrepsrek­ke.

 ?? FOTO: MANU FERNANDEZ ?? Lionel Messi har scoret 498 mål i Barcelona-drakta. I kveld kan han runde milepælen på 500 mål.
FOTO: MANU FERNANDEZ Lionel Messi har scoret 498 mål i Barcelona-drakta. I kveld kan han runde milepælen på 500 mål.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway