Fædrelandsvennen

Sinan scoret seks i seriekamp for Våg

- TOTTO DAHLUM, for Våg FK

Våg-spissen Sinan Maksumic (23) scoret alle hjemmelage­ts mål i 6-5-seieren over Arendal 2.

Det var et fyrverkeri av en fotballkam­p publikum ble vitne til på Karuss. De smått utrolige sifrene 6-5 til hjemmelage­t ble bare overgått av ett faktum. Prestasjon­ene til Våg-spiss Sinan Maksumic (23). Han scoret like godt alle hjemmelage­ts mål selv.

Mange mål og høydepunkt­er til tross. Det er ganske sjelden vare at én spiller dominerer så til de grader som Sinan gjorde mandag kveld. Da blir det selvsagt også fristende å finne frem den ene klisjeen, floskelen og metaforen etter den andre, men vi får la vår sørlandsk beherskede begeistrin­g vinne frem, og prøve å redegjøre for prestasjon­en på en grei måte. I tråd med hva Sinan selv ville ha gjort.

Vi skyter likevel først inn dommer Karls Anders Slettens velformule­rte og oppsummere­nde ord etter kampen. «For en vanvittig gøy kamp å dømme!»

Men tilbake til Sinan. Han både kunne og burde ha scoret flere – både ifølge ham selv og trener Peer Danefeld.

– Sinan spilte til en god femmer på terningen, sa Danefeld etter kampen og la til:

– Han hadde faktisk tre-fire store målsjanser i tillegg til de han scoret på som vanligvis gir uttelling, men stolpen og et par ekstra lange arendalske keeperfing­re hindret flere nettkjenni­nger. Mål der ville gitt ham en sekser på terningen hos meg, gliser dansken med glimt i øyet.

Som for øvrig er full av lovord om sin målscorer. Sinan selv tar det hele med ro, men er enig med Peer Danefeld i at det burde vært flere nettkjenni­nger.

– Jeg irriterer meg over at det ikke ble flere enn de seks. Det var tross alt store sjanser som jeg brente alene med keeper, sa den sindige Slettheia-gutten etter kampen, og avslører med det sin ambisiøse innstillin­g.

Med sin sluhet, teknikk og hurtighet ble han etter hvert et mareritt å forholde seg til for Arendal-spillerne i 4. divisjonso­ppgjøret på Karuss. Et aggressivt og hardt pressende Våg-lag straffet Arendal 2-spillerne i utspillsfa­sen bakfra gang på gang, og med hurtige pasningsko­mbinasjone­r og raske Våg-bein inn bak Arendals bakre firer, ble det gang på gang farlig – og mål – begge veier.

Prestasjon­en er absolutt noe å merke seg. Både den til Sinan, men også varene Våglaget som et kollektiv leverte. Arendal 2 blir garantert ei hard nøtt å knekke for mange motstander­e denne sesongen. Sju av spillerne fra kampen mot Våg FK hadde OBOS- og 2. divisjonse­rfaring. Resten av troppen fra Aust-agder var habile 4. divisjonss­pillere.

Vi oppsummere­r med Peer Danefelds ord etter kampen.

– Vi slipper inn altfor mange mål. Kollektivt spiller vi et sted mellom middels og godt. Mange leverer gode prestasjon­er, men kaptein Rune Heggland gjør som vanlig en meget viktig jobb for laget, samtidig som André Richstad virkelig imponerte igjen i sin hengende spiss-rolle. Kort fortalt, det fungerer det her, og vi blir å regne med i år, smiler vår danske venn lurt.

 ?? FOTO: TOTTO DAHLUM ?? Sinan Maksumic spilte en praktkamp for Våg mot Arendal 2 i fjerdedivi­sjonskamp på Karuss sist uke. Men han ergret seg over at han ikke scoret enda flere enn sine seks mål.
FOTO: TOTTO DAHLUM Sinan Maksumic spilte en praktkamp for Våg mot Arendal 2 i fjerdedivi­sjonskamp på Karuss sist uke. Men han ergret seg over at han ikke scoret enda flere enn sine seks mål.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway