Fædrelandsvennen

– Ingen krise her ennå!

Mens Start har kommet godt i gang, har Jerv kun ett poeng og Arendal null.

- TEKST: HERMAN FOLVIK herman.folvik@fvn.no

– Det er hyggelig for Start at de har sine poeng, men kun tre kamper er spilt og vi stresser ikke. Vi får vente noen måneder med å oppsummere hvordan starten har vært. Det er overhodet ikke noe krise her ennå, sier Per Gunnar Topland, styreleder i Jerv.

Tre runder er spilt og det er tidlig å konkludere, men tabellen forteller at Start har fått en gunstig start, mens naboene i aust trøbler. Arendal ligger sist med tre poeng, mens Jerv kun har ett.

– Fantastisk mye Potensial

– Vi har positiv fremgang i spillet og var tøffere i trynet nå mot Mjøndalen enn sist. Det er veldig mange elementer som gjør at kampene har gått som de har, men vi må bli enda bedre i begge boksene, sier Jerv-trener Arne Sandstø.

Jerv har fått spillet til å gå noenlunde, men målene og de befriende pasningene på siste tredel av banen har uteblitt. Samtidig som motstander­ne har vært effektive.

– Vi har fantastisk mye potensial og gjør veldig mye bra, og så jobber vi hele tiden med å bli bedre. Måten vi trøkker på i andre omgang mot Mjøndalen er bra, og vi må videreføre de gode periodene vi hadde, sier Sandstø.

Etter 0-3-tapet mot Mjøndalen meldte lagkaptein Glenn Andersen dette til Eurosport:

– Det er litt pinlig. Vi presterer langt under det vi forventer av oss, og vi må bli bedre om vi vil ta poeng. Jeg vet ikke om det er fordi vi spillere er for høye på oss selv eller hva det er.

Sjefen på Levermyr avskriver at det er noe krisestemn­ing i Grimstad.

– Overhodet ikke, sier Topland kort og presist.

kompliment

Etter to kvalikfina­ler er det store forventnin­ger til Jerv. Det tas imot med takk av styreleder­en.

– Det er veldig mye positivt engasjemen­t rundt klubben og mye høyere forventnin­ger i år enn før. Både i media og ellers. Det tar vi som et kompliment, og noe annet ville vært rart. Vi håper å innfri det, men vi må være sultne, sier Topland.

Jerv møter Strømmen på Levermyr søndag kl 18. Strømmen har også fått en dårlig start og har kun ett poeng på de første rundene.

arendal må BLI TØFFERE

Som eneste lag blant 16 er Arendal helt poengløse etter starten. Laget står med tre 1-2-tap.

– Det er ikke der vi ønsker å ligge, men vi har tro på det vi gjør og stemninga i gruppa er fortsatt god. Vi må bare bli enda tøffere. Nivået har vi inne, slår Ylldren Ibrahimaj, Arendal-spiller, fast.

Arendalitt­ene rykket opp i fjor og mange har spådd dem til å gjøre en god sesong i år, uten å ligge i den verste nedrykkssu­mpa.

– Vi vet vi er gode nok og har nivået inne, selv om det er tøffere enn i 2. divisjon i fjor. Vi har vært litt udyktige og hatt litt marginer mot. Vi har vært ok med i alle kampene, sier Ibrahimaj.

Hjemme på Myra venter opprykksko­llega Florø søndag klok- ka 15.

– Den skal vi vinne, lover Ibrahimaj.

Ranheim er eneste lag med ni poeng, mens Start er ett av fem lag med syv poeng. For kristiansa­nderne venter to bortekampe­r mot Tromsdalen og Bodø/ Glimt.

– Vi har satt oss i en god posisjon og kommet godt i gang, men nå kommer to tøffe bortekampe­r, sier Start-spiller Daniel Aase.

 ?? FOTO: HERMAN FOLVIK ?? Styreleder i Jerv, Per Gunnar Topland, er sikker på at resultaten­e kommer snart for klubben hans.
FOTO: HERMAN FOLVIK Styreleder i Jerv, Per Gunnar Topland, er sikker på at resultaten­e kommer snart for klubben hans.
 ?? FOTO: HERMAN FOLVIK ?? Ylldren Ibrahimaj til høyre feirer her et mål under fjorårsses­ongen.
FOTO: HERMAN FOLVIK Ylldren Ibrahimaj til høyre feirer her et mål under fjorårsses­ongen.
 ?? FOTO: HERMAN FOLVIK ?? Jerv-trener Arne Sandstø må vente på sesongens første seier.
FOTO: HERMAN FOLVIK Jerv-trener Arne Sandstø må vente på sesongens første seier.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway