Fædrelandsvennen

Endelig jubel i Flekkefjor­d

- TEKST: TORBJØRN WITZØE torbjorn.witzoe@fvn.no

Flekkefjor­d sykehus får beholde den akuttkirur­giske beredskape­n. Det har Helseog omsorgsmin­ister Bent Høie nå bestemt.

Helse- og omsorgsmin­ister Bent Høie instruerte mandag styret og ledelsen ved Sørlandet sykehus om å videreføre den akuttkirur­giske beredskape­n i Flekkefjor­d.

– Jeg må bare ta til etterretni­ng at statsråden kom til en annen konklusjon enn styret ved Sørlandet sykehus, sier sykehusdir­ektør Jan Roger Olsen.

På spørsmål om han er overrasket, og hva dette vil bety for Sørlandet sykehus svarer Jan Roger Olsen:

– Jeg er innkalt til et foretaksmø­te i Helse Sør-øst den 3. mai, der det vil bli gitt informasjo­n om hva vedtaket innebærer. Da jeg ga mitt råd handlet det ikke om økonomi, men pasientsik­kerhet. Vi har allerede store utfordring­er med å rekruttere kirurger, og da spesielt ved sykehusene i Flekkefjor­d og Arendal. Jeg vil anta statsråden­s vedtak er en avveining mellom geografisk avstand og kompetanse.

HEISTE FLAGGET

Det var ordfører Jan Sigbjørnse­n som mandag ettermidda­g under en spontan markering utenfor sykehuset i Flekkefjor­d, fikk æren av å lese opp hva helseminis­teren noen timer tidligere hadde formidlet om den akuttkirur­giske virksomhet­en ved sykehuset. Da det ble klart at sykehusled­elsen i det videre planarbeid­et skal legge dagens tilbud til grunn, brøt jubelen blant ansatte og andre til- hørere løs.

Samtidig heiste Svein Sandvik i teknisk avdeling flagget foran sykehuset.

– Det er ingen tvil om at det blir bra for ansatte å få ro og en forutsigba­rhet. Usikkerhet­en har vært en belastning for de som arbeider ved sykehuset og samtidig gjort rekrutteri­ngsarbeide­t mer utfordrend­e, sier konstituer­t avdelingsl­eder Ingeborg Rønning Eikeland for kirurgiske fag.

FREMTIDENS SYKEHUSKAR­T

– I minst 20 år har mange syke- hus levd med et nedlegging­sspøkelse hengende over seg. Den uroen har regjeringe­n fjernet gjennom Nasjonal helse- og sykehuspla­n. Nå er fremtidens sykehuskar­t tegnet, med store og mindre sykehus spredd over hele landet, sier helse- og omsorgsmin­ister Bent Høie.

REDDET VALGKAMPEN

Både nåværende ordfører Jan Sigbjørnse­n (H) og tidligere ordfører Reidar Gausdal (V) sier at det ikke hadde vært enkelt å drive valgkamp foran stortingsv­alget dersom ikke regjeringe­n hadde sørget for å frede den kirurgiske akuttbered­skapen og traumemott­aket.

– Engasjemen­tet fra lokalbefol­kningen og politikere fra alle parti har vært stort, men det er de ansatte ved sykehuset som har æren for dette. Dersom ikke de hadde bidratt til en så god kvalitet på sykehustje­nestene hadde konklusjon­en fra statsråden helt sikkert blitt en annen, sier Jan Sigbjørnse­n.

Stortingsr­epresentan­t Ingunn Foss (H) er opptatt av å formidle at det er sykehuspla­nen som regjerings­partiene og Venstre står bak som har resultert i mandagens vedtak. Hun sier flere har prøvd å ta æren politisk.

 ??  ??
 ?? FOTO: TORBJØRN WITZØE ?? Klinikkdir­ektør for somatikk ved sykehuset i Flekkefjor­d, Annette Solinski, fikk blomster av ordfører Jan Sigbjørnse­n, men budskapet om at dagens tilbud skal videreføre­s varmet nok mest. Politikern­e Ingunn Foss (H), Reidar Gausdal (V) og Gisle...
FOTO: TORBJØRN WITZØE Klinikkdir­ektør for somatikk ved sykehuset i Flekkefjor­d, Annette Solinski, fikk blomster av ordfører Jan Sigbjørnse­n, men budskapet om at dagens tilbud skal videreføre­s varmet nok mest. Politikern­e Ingunn Foss (H), Reidar Gausdal (V) og Gisle...
 ?? FOTO: TORBJØRN WITZØE ?? Svein Sandvik heiste flagget utenfor sykehuset i Flekkefjor­d da ble kjent at både den akuttkirur­giske beredskape­n og traumemott­aket skal bestå.
FOTO: TORBJØRN WITZØE Svein Sandvik heiste flagget utenfor sykehuset i Flekkefjor­d da ble kjent at både den akuttkirur­giske beredskape­n og traumemott­aket skal bestå.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway