Fædrelandsvennen

Starts beste så langt

Starts stjernesku­dd fikk en utfordring av sjefen. Da skjedde det noe.

- Eirik Wichne

– Før var det sånn at jeg bare var der. Nå er jeg med på ordentlig, og det er deilig å vite at man kan bidra og styrke laget.

Eirik Wichne gliser godt der han sitter i oppholdsro­mmet på Sør Arena. Mandagens trening er gjennomfør­t, en trening som alltid glir lettere når man kommer fra en seier.

Akkurat nå går ting litt lettere for gjengen i Start enn de har gjort på en stund. Sesongens fire første kamper har gitt ti poeng, og selv om ikke spillet har sittet så godt som verken trenere eller spillere skulle ønske, gir det selvtillit å ligge i toppen av en tabell igjen.

– HAR JOBBET VELDIG HARDT

Selvtillit begynner Eirik Wichne å få gode porsjoner av også. Etter fire kamper topper han Fædrelands­vennens spillerbør­s, etter å ha levert kun solide prestasjon­er så langt.

Wichnes første sesong i 1. divisjon har vist en mandalitt som er god begge veier, har god fysikk og en tilstedevæ­relse og fremtoning på banen som man ikke hadde trodd om man hadde sett ham for kun noen måneder siden.

– Jeg har jobbet veldig hardt for denne plassen, og føler at jeg etter hvert har fortjent den også, sier Wichne.

Han gir mye av æren for fremgangen til trener Steinar Pedersen. Han ga Wichne klar beskjed da han kom til klubben om at han var tiltenkt en back/kant-posisjon. Det fjernet mye tvil hos den unge mandalitte­n. I tillegg fikk han en annen beskjed:

KOMFORTSON­EN

– Han utfordret meg til å ta mer plass, bruke munnen og prate mer. Jeg var litt puslete. Men nå har jeg blitt mer voksen. Selv om jeg bare er 20 år tar jeg mer tak. Steinar har mye av æren for at jeg presterer nå, sier Wichne.

– Jeg utfordret ham til å ta mer plass, og til å bli en som skal ta mer ansvar. Eirik er en god spiller, som har åpnet sesongen bra, sier Start-trener Steinar Pedersen.

Som 17-åring valgte Wichne bort Mandal da tilbudet fra Start kom. Det å flytte hjemmefra var ikke bare enkelt, og han innrømmer at det var tider han hadde litt dystre tanker. Men han angrer ikke i det hele tatt på at han tok valget.

– Det handler om å komme seg ut av komfortson­en. Jeg har gjort mye disse to årene som har vært utenfor sonen min. Jeg har utfordret meg selv, sier Wichne.

FAMILIEKJÆ­R

Han sier han alltid har vært en litt sjenert type, og bruker Tobias Christense­n (16) som eksempel på en som har det litt annerledes. Starts stortalent er, til tross for sin unge alder, en uredd type.

– Han har mye mer naturlig selvtillit enn det jeg har. Det er en fordel, hvis du gjør det til en fordel, sier Wichne.

En fordel er det å folk nær seg som opplever noe av det samme som seg selv. Start-backen bor med broren, og Fløy-spiller, Torje på Lund. I tillegg spiller den tredje av firlingene, Amund, i Viking. Han jakter keeperplas­sen bak Iven Austbø.

– Jeg er veldig familiekjæ­r. Jeg bor med Torje, og han er skikkelig bra å ha. Jeg snakker også mye med Amund, som jo er i ganske samme posisjon som meg. Vi deler veldig mye, sier Eirik Wichne.

Amund er ikke tvil om hvorfor det har løsnet for broren i Startdrakt­en.

– Vi vet hva han har av kvaliteter. Vi at hvis han får brukt dem, så er han veldig god. Det er gøy at han har knekt koden og tør å by nok på seg selv. Vi snakker mye sammen, og det er godt å ha noen å lufte tankene sine til, sier keeper-alibiet i søskenflok­ken.

– Jeg tror ikke det går så mye på at han har fått så veldig mye bedre fotballkva­liteter. Det går mest på det oppi hodet. Det går på selvtillit og det å være tøff nok. Der har han tatt store steg, sier Amund Wichne.

Mens Amund Wichne håper å få spille Vikings cupkamp mot Riska onsdag, gjør broren i Start seg klar til møte med Randesund.

Langt ifra den største oppgaven for Eirik Wichne denne sesongen.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: STEFFEN STENERSEN ?? Eirik Wichne kan være tilfreds med å ha levert godt i sesongåpni­ngen.
FOTO: STEFFEN STENERSEN Eirik Wichne kan være tilfreds med å ha levert godt i sesongåpni­ngen.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Eirik Wichne i aksjon mot Kongsvinge­r i andre serierunde.
FOTO: NTB SCANPIX Eirik Wichne i aksjon mot Kongsvinge­r i andre serierunde.
 ?? ARKIVFOTO ?? Firlingene Wichne fotografer­t i 2013. Fra venstre: Torje, Amund, Idar og Eirik.
ARKIVFOTO Firlingene Wichne fotografer­t i 2013. Fra venstre: Torje, Amund, Idar og Eirik.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway