Fædrelandsvennen

Ordføreren vil øke tilskuddet

Ordfører Astrid Hilde er innstilt på at Søgne kommune bidrar med mer støtte til driften av Rutebåten Høllen.

- TEKST: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD janne.b.prestvold@fvn.no

– Helt siden dette kom opp i forbindels­e med budsjettet, har jeg bedt om at saken kommer til formannska­pet for å vurdere tildeling av ekstra midler til drift av rutebåten, sier Astrid Hilde (Ap).

I femti år har Høllen vært de fastboende­s livsnerve og fraktet turister ut i Søgnes skjærgård. Men de siste årene har driften gått med underskudd.

Driftstils­kuddet er et spleiselag mellom Søgne kommune og Vest-agder fylkeskomm­une. Akt (Agder Kollektivt­rafikk) har i år økt sin andel av tilskuddet fra 360.000 til 600.000 kroner.

Må HA TALL På BORDET

Men fra Søgne kommune har det ikke kommet mer penger.

Ifølge Astrid Hilde skyldes det at Høllen Båtruter ikke har lagt fram relevant tallgrunnl­ag.

– Fylkeskomm­unen gir støtte til skoleskyss, mens kommunen har ansvar for at driften oppretthol­des i helger og ferier. Vi trenger en oversikt over både inntekter og utgifter, for å komme fram til totalbehov­et for støtte, sier Hilde, og minner om at kommunen allerede gir 260.000 kroner årlig.

– Akt har økt sitt tilskudd betydelig, uten kravene kommunen stiller. Kan deres økning til 600.000 bli en sovepute og en unnskyldni­ng for Søgne kommune?

– Jeg er ikke av den oppfatning, men kan ikke utelukke at andre partier eller administra­sjonen tenker slik. I Arbeiderpa­rtiet er vi innstilt på å gi mer, hvis mulig. Men ikke uten at saken belyses i tilstrekke­lig. Så lenge administra­sjonen ikke får tallene de ber om, får ikke jeg saken opp i formannska­pet, sier Hilde.

– TRENERING

Øyvind Karlsen, styreleder for Høllen båtruter, lurer på hvilke tall kommunen etterspør.

– Er det tall fra i fjor? Tall fra i år har vi ikke ennå. Annenhver måned betaler vi moms, og alt det er åpent og tilgjengel­ig. I 1991 fikk vi 500.000 i støtte, i 2016 600.000 kroner. Så det er jo noen år siden tilskuddet er annet enn prisjuster­t, påpeker en åpenbart oppgitt Karlsen.

– Er det aktuelt å kontakte kommunen for å få klarhet i hvilke tall de vil ha?

TROR IKKE DET HJELPER

– Ja, men jeg tror ikke det hjelper. Dette er trenering fra Søgne kommune. For halvannet år siden var vi hos ordføreren og forklarte situasjone­n, og at vi trengte minst halvannet årsverk for å drive forsvarlig, og med to skift. Vi fikk aldri svar. Jeg tror vi hadde sluppet sykmelding­en på min sønn om vi hadde fått støtte i tide, han har slitt seg ut, sier Karlsen.

Han sier grunnen til at de har overlevd de siste årene, er at de har en mindre skyssbåt som subsidiere­r driften av rutebåten.

Henrik Dahl Jahnsen, daglig leder av Bølgen & Moi Ny-hellesund, sier fortsatt drift av rutebå- ten er helt essensielt for fremtidig virksomhet på Verftet.

– Uten rutebåten tror jeg ikke Verftet kunne blitt realisert. Uten den, Ny-hellesund Utleie og Bølgen & Moi ville det vært en trist og forlatt nedlagt verfts-tomt. I dag er det mulig å besøke Verftet og Ny-hellesund hele året, for å nyte naturen, feriere, feire bryllup eller arrangere konferanse­r, fremholder Jahnsen.

 ?? ARKIVFOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? Rutebåten Høllen har daglige avganger i Søgnes skjærgård, men driften bærer seg ikke økonomisk. Inne i styrhuset står Geir Lillerovde, foran sitter f.v. Tobias Frenzel (9), Marius Wikstøl Olsen (9) og Maria Gabrielsen (13) og klapper båtshunden «Sigurd».
ARKIVFOTO: REIDAR KOLLSTAD Rutebåten Høllen har daglige avganger i Søgnes skjærgård, men driften bærer seg ikke økonomisk. Inne i styrhuset står Geir Lillerovde, foran sitter f.v. Tobias Frenzel (9), Marius Wikstøl Olsen (9) og Maria Gabrielsen (13) og klapper båtshunden «Sigurd».
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway