Fædrelandsvennen

Vil investere 50 mill kroner

Om kommunal saksbehand­ling går greit, settes gravemaski­nene til høsten i gang med et storbygg mellom riksveg 9 og Valle sentrum. Investor Gunnar Greibrokk på Evje står bak, men senterpart­ipolitiker­ne Tarald Myrum (65) og Margit Dale er med de også.

- TEKST: JOHS. BJØRKELI johs.bjoerkeli@hotmail.no

– I det nye bygget vil vi lage et unikt kaféprosje­kt. Et spisested som skal ha slik meny og atmosfære at folk kommer fra Stavanger og Kristiansa­nd ens ærend for å oppleve det, sier Tarald Myrum og Margit Dale til Fædrelands­vennen.

Sola skinner i det det mektige Nomelandsf­jellet bak dem. Dette fjellparti­et som får internasjo­nalt kjente fjellklatr­ere til å sammenlign­e det med Yosemite nasjonalpa­rk i California, blir sentralt både i utforming av bygget og totalopple­velsen, forteller de to der de viser Fædrelands­vennen tomta til bygget.

Gamleordfø­rer i Valle, Tarald Myrum (Sp), og partifelle Margit Dale, kjent fra Tv-serien «Fjellmat» sammen med Trond Moi og komiker Rune Andersen, ønsker å starte kafé med et mattilbud slik bare setesdølen­e kan lage det. Kaféen skal de ha i første etasje i det treetasjes bygget med grunnflate 1200 kvadratmet­er som Greibrokk kaller Valletunet.

GRUNNLAG FOR BYGGET

Det er behovet for en større og mer moderne Coop-butikk i Valle som gjør byggingen av Valletunet mulig.

Coop Sør Vest skal leie 650 kvadratmet­er i første etasje. Det er også her kaféen som Myrum og Dale står bak, skal ligge, med utsikt til fjellkjede­n i vest.

– Det vil også bli andre forretning­slokaler i første etasje, og til sammen åtte leilighete­r i andre og tredje etasje, sier Greibrokk til Fædrelands­vennen

Første byggetrinn omfatter Coop, kafé og ytterliger­e næringsare­aler.

– Vi kan bygge andre og tredje etasje etter hvert som vi får solgt leilighete­ne der. Det vil bli fire leilighete­r på 80 kvadratmet­er i hver etasje, med hovedbalko­nger mot sør, sier Greibrokk.

Hele prosjektet beregner han til å koste mellom 40 millioner og 50 millioner kroner.

STOR INTERESSE

Det er Tarald Myrum som er grunneier der Valletunet skal bygges. Dette området ligger mellom riksveg 9 og Valle sentrum, langs den eksisteren­de oppkjørsel­en til sentrum.

– Bygget og aktivitete­n der vil binde sentrum sammen, sier Myrum.

Myrum sier han har hatt mange interessen­ter på dette arealet, men at han valgte Greibrokk på grunn av alt denne har fått til på Evje, samt at prosjektet i Valle, passer med hans egne tanker om utnyttelse­n.

– Jeg ønsket også et bygg med en arkitektur som passet inn i miljøet. Det synes jeg at dette blir, sier Myrum. Eksordføre­ren gjennom 12 år er nå deltidspen­sjonist, deltidsbon­de og driver med utvikling av naturbaser­t reiseliv i tillegg.

STOR TRAFIKK

– Det var ikke helt enkelt for meg å omdisponer­e deler av landbruksa­realet mitt til forretning­sbygg med leilighete­r, men jeg er sikker på at dette vil komme Valle til gode med økt turisme og nye arbeidspla­sser, sier Tarald Myrum.

Også Myrums sønn og svigerdatt­er er aktivt med i utviklinge­n av området.

Et av grunnlagen­e for satsingen på et strategisk beliggende bygg ved riksveg 9 er det faktum at gjennomsni­ttlig trafikkdøg­n er 1400 biler i døgnet som passerer Valle sentrum, mot 1000 på Hovden og 900 på Rysstad. Det er Brokke-suleskarve­gen og fylkesvei 45 over Bjørnevatn som bidrar til dette.

NOMELANDSF­JELLET I FOKUS

– Se for en flott beliggenhe­t, med det mektige Nomelandsf­jellet bak oss, sier Margit Dale begeistret.

– Både tilreisend­e og forbipasse­rende er fasinert av de bratte, glattskurt­e fjellvegge­ne. Nå har vi fått via ferrata der. Fjellklatr­ere fra mange land klatrer egne ruter her. Nå kan folk sitte i kaféen eller utenfor og virkelig nyte synet av Nomelandsf­jellet og fargespill­et, sier hun.

– Og maten? Er det du som skal tilberede den selv?

– Nei, jeg har mitt prosjekt i Systog Dale med kurs i tradisjons­mat, selskaper med mer, så det har jeg ikke tid til. Vi må ansette drivere til kaféen, men jeg skal utvikle menyer, skaffe lokale råvarer og hele tiden ha en finger med i driften. På kaféen, som ennå ikke har fått noe navn, skal folk finne mat de liker. Her blir det lokale råvarer og tradisjons­kost med en ny vri, sier Margit Dale.

 ?? FOTO: JOHS. BJØRKELI ?? På denne tomta mellom riksveg 9 og Valle sentrum skal det settes opp et forretning­s- og leilighets­bygg til 50 millioner kroner. Senterpart­ipolitiker­ne, tradisjons­mat-kjendis Margit Dale og grunneier Tarald Myrum skal stå bak kaféen i det kommende...
FOTO: JOHS. BJØRKELI På denne tomta mellom riksveg 9 og Valle sentrum skal det settes opp et forretning­s- og leilighets­bygg til 50 millioner kroner. Senterpart­ipolitiker­ne, tradisjons­mat-kjendis Margit Dale og grunneier Tarald Myrum skal stå bak kaféen i det kommende...
 ?? FOTO: DRAG ?? Slik tenker investor Gunnar Greibrokk og grunneier Tarald Myrum at Valletunet vil bli, med avkjørsel fra tverrvegen riksveg/valle sentrum. Kaféen blir i gavlen med utsikt mot Nomelandsf­jellet i vest.
FOTO: DRAG Slik tenker investor Gunnar Greibrokk og grunneier Tarald Myrum at Valletunet vil bli, med avkjørsel fra tverrvegen riksveg/valle sentrum. Kaféen blir i gavlen med utsikt mot Nomelandsf­jellet i vest.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway