Fædrelandsvennen

Preben (32) er glad for at han fortsatt lever

- ELISABETH BIE

Plutselig, midt i 80-sonen på E 39, skjer alle bilføreres mareritt for Preben Heggland Pollard: en bil skjærer ut rett foran fra motsatt kjørefelt.

Preben Heggland Pollard (32), fra Vennesla, var på vei hjem mot Tananger hvor han nå bor. Trafikken var ganske tett i 80-sonen på E39 ved Runaskaret i Bjerkreim, men fløt greit. Plutselig skjærer personbile­n i motsatt kjørefelt over i Prebens felt, rett foran ham, skriver Aftenblade­t.

– Jeg var i bunnen av en bakke, og husker at jeg registrert­e at det kom en bil rett bak bilen som nå var i ferd med å krasje front mot front med meg. Så i stedet for å bremse, la jeg bilen min over i det andre kjørefelte­t. Da bilen i feil kjørefelt hadde krysset mitt kjørefelt, kjørte jeg tilbake. Det var på hengende håret at jeg ikke kolliderte med bilen som kom bak henne.

– Jeg er sjeleglad for at jeg unngikk å gjøre det instinktiv­e: å bremse. Da hadde det blitt front mot front, sa en fortsatt skjelven Preben Heggland Pollard to timer etter ulykken.

ELDRE KVINNE SKADET

Personbile­n som kom over i feil kjørefelt, endte med å kjøre utfor veien og krasje i autovernet. Sjåføren var en 72 år gammel kvinne. Hun ble hentet av ambulanse og kjørt til legevakten i Egersund med lettere skader. På E39 korket trafikken seg raskt, og Preben ble værende på ulykkesste­det for å bistå med å dirigere trafikken til den igjen gikk som normalt.

– Før vi har avhørt sjåføren, kan vi ikke kommentere årsaken til at personbile­n skjente over i motgående kjørefelt, meddelte operasjons­leder Sølvi Ravndal ved Sør-vest politidist­rikt Stavanger. Senere meldte politiet på Twitter at kvinnens førerkort var beslaglagt.

NIFST SMÅ MARGINER

Preben følte at han hadde englevakt da ulykken skjedde, og er bare takknemlig over fortsatt å være i live.

– Nå skal jeg hjem og forsøke å roe meg ned med et glass vin, sier han.

Fortsatt helt nummen av å tenke på hvor fort det hele skjedde, og hvor kort tid han var fra en katastrofe som kunne kostet ham livet - kanskje mindre enn et sekund.

 ?? FOTO: LESERBILDE KATHRINE BULL ?? Det ble lange køer etter ulykken på E 39. Dette bildet er tatt før Runaskaret i retning Ålgård.
FOTO: LESERBILDE KATHRINE BULL Det ble lange køer etter ulykken på E 39. Dette bildet er tatt før Runaskaret i retning Ålgård.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway