Fædrelandsvennen

Vi har tro på norsk industri

Norge har en stolt industrihi­storie som har bidratt til sysselsett­ing, verdiskapi­ng og ikke minst, arbeidspla­sser for folk.

- INGUNN FOSS, stortingsr­epresentan­t Høyre

●● Den positive utviklinge­n skyldes mest av alt offensive og dyktige mennesker som har kunnskap, tid og penger til å satse.

Politikern­e er ikke de rette til å plukke vinnere i et marked, men vi må være gode tilrettele­ggere for at næringsliv kan få rammebetin­gelser som gjør det mulig å satse. 31. mars ble regjeringe­ns industrime­lding lagt frem. Den inneholder offensive virkemidle­r for nye jobber, ny kompetanse og en ny grønn hverdag for norsk industri.

Tilgang på kapital er en viktig forutsetni­ng for utvikling av næringsliv. Særlig små og mellomstor­e bedrifter kan oppleve det som utfordrend­e å få investerin­gsvillig kapital. Vi vil derfor innføre en Smb-rabatt i Norge som gjør det mer gunstig for norske banker og finansinst­itusjoner å gi lån til slike bedrifter. Vi foreslår å utvide GIEK’S garantitil­bud til også å omfatte garantier for lån til investerin­ger i eksportret­tet industri i Norge, for eksempel til produksjon­sanlegg, maskiner og utstyr. Vi vil også utarbeide en egen eksportstr­ategi for å sikre at norske bedrifter har gode og konkurrans­edyktige rammebetin­gelser.

I vårt fylke er dette veldig viktig da det meste av vår industri er helt avhengig av eksport. Av andre viktige tiltak i Industrime­ldingen er bl.a. testsentre for ny teknologi, en videreføri­ng av CO2 kompensasj­onsordning­en, som er viktig for den kraftkreve­nde industri vår. Videreutvi­kling og styrking av klyngene og Prosess 21 for prosessind­ustrien.

Vår ambisjon er at Norge skal fortsette å være en ledende teknologi og industrina­sjon. Derfor jobber vi kontinuerl­ig for å styrke rammebetin­gelsene for norsk næringsliv.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway