Fædrelandsvennen

Sverre Nilsen 95 år

- OLAV NILSEN, SØNN

●● Sverre Nilsen på Skisland i Iveland kommune fyller 95 år onsdag 25. april.

Sverre Nilsen er født i Kirkehamn på Hidra, der han vokste opp i en søskenflok­k på 13.

I dag teller familien etter hans foreldre over 630, så her snakker vi om en stor og solid slekt.

Sverre tok utdannelse ved den tekniske fagskolen i Porsgrunn under krigen. På midten av 50-tallet traff han lærer Torbjørg Tuen fra Lyngdal, og i 1955 flyttet de til Nomeland i Røyknesbyg­da der han fikk jobb som maskinist på Nomeland Kraftstasj­on.

Her fikk de guttene Olav og Einar, og engasjerte seg ellers mye i lokalmiljø­et, ikke minst i arbeidet på Røyknes bedehus.

I 1969 flyttet familien til Grovane, der Sverre jobbet som maskinist på Steinsfoss kraftstasj­on, til han gikk av for pensjon i 1986. Da flyttet han og Torbjørg tilbake til Skisland og Røyknesbyg­a, på linje med sønnene Olav og Einar som allerede hadde bygd hus der oppe.

I begynnelse­n av 2007 ble Sverre enkemann, og etter det har han bodd alene i huset som ligger nydelig plassert helt nede ved Skislandsf­jorden.

De siste årene har han bodd flere uke hver sommer i sitt barndoms paradis Kirkehamn på Hidra, der mange i hans store og tallrike familie fremdeles bor.

Sverre hadde bilsertifi­kat til han var 94 år, men måtte da le- vere det fra seg på grunn av redusert syn.

Bortsett fra litt besøk fra hjemmesyke­pleien klarer har seg fremdeles på egenhånd.

Han følger godt med i nyhetsbild­et, og det er ikke det tema han ikke er oppdatert på eller har meninger om.

Det er heller ikke mange ukene siden hans forrige debattinnl­egg i Fædrelands­vennen.

I en alder av 89 år skaffet han seg PC, og er i dag blitt en racer både på mail og Facebook, der han ofte er å finne i 2-3-tida på natta, da formen er på topp. Sverre er et typisk B-menneske som trives utmerket i andres selskap, ikke minst i sene kveldsstun­der.

Humør og helse må sies å være på topp, alderen tatt i betraktnin­g.

Også etter at Sverre kom tilbake til Røyknesbyg­da har han vært tilknyttet Røyknes bedehus, der han har en stor venneskare med folk i alle aldre – ikke minst en gjeng med jevnaldrin­ger som ofte møtes til festlige sammenkoms­ter med latter og humor som sikre kjennetegn.

Lørdag 22. april feiret han nittifemår­sdagen på Kongshamn Bryggerest­aurant i Kirkehamn på Hidra med 75 gjester til langt uti de små timer.

For Sverre er troen på Jesus det aller viktigste i livet, som et trygt ankerfeste som holder i liv og død.

Vi ønsker jubilanten hjertelig til lykke!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway