Fædrelandsvennen

– Vi kan ikke tro at det går av seg selv

- STEFFEN STENERSEN

Med ett poeng fra fire kamper er én ting klart, ifølge kaptein Glenn Andersen: – Jerv må skjerpe seg.

– Det er bare å stikke fingeren i jorda og si at vi ikke har vært gode nok. Vi må jobbe knallhardt fremover for å plukke poeng, sier Glenn Andersen til Fædrelands­vennen.

Mens Arendal og Start våkner opp til solskinn i både luft og sinn, er det nok en blåmandag som venter for gutta i Grimstad.

Med kun ett poeng fra de første fire kampene har det vært en katastrofe­start for det som skulle være et topplag i landets nest øverste divisjon.

– HJELPER LITE

Søndag var det Strømmen som tok med seg en – noe heldig – seier hjem, etter at Jerv hadde kjørt store deler av kampene.

Men tabellen tar ikke hensyn til hederlige prestasjon­er. Allerede har Jerv ni poeng å ta igjen på opprykksri­valene Bodø/glimt og Start.

– Det hjelper lite å spille godt når man ikke plukker poeng. På sikt kan det løsne, men det krever knallhard jobbing. Vi har lyst til å vinne hver kamp vi stiller opp i, og vi skjønner supportern­es vrede, sier Andersen.

– Må VIRKELIG SKJERPE OSS

Han sier spillerne føler på den dårlige sesongstar­ten. Den er dog ikke ulik seriestart­en i fjor, da Grimstad-klubben tok med seg fire poeng fra de første fem kampene.

I 2015 tok det sju runder før Jerv tok sin første seier i ligaen.

– Vi kan ikke hvile på at vi har hatt lignende starter tidligere. Vi må virkelig skjerpe oss.

Andersen uttalte etter tapet mot Mjøndalen at han «visste ikke om det var fordi spillerne var for høye på seg selv».

– BRANNFAKKE­L

– Jeg sier bare at vi gikk knallhardt ut før sesongen, og sa at her skal vi ligge i toppen. Da kaster jeg bare ut en brannfakke­l. Vi kan ikke tro at det går av seg selv. Det gjelder både supportere og spillere - mest spillerne, sier Jerv-kapteinen.

– Opplever du at dere har trodd at det går av seg selv?

– Jeg vil ikke si det. Folk jobber knallhardt på trening. Men når det kommer til avgjørende kamper har vi ikke klart å bikke dem i vår favør.

Jerv-trener Arne Sandstø var ikke nådig med sine gutter etter tapet mot Strømmen søndag.

– Vi er altfor ineffektiv­e, og taper på ett sekund der vi ikke er til stede. Vi taper kampen på en skikkelig småguttefe­il, sier Jerv-trener Arne Sandstø.

– Det var en svak fotballkam­p på en dårlig bane. Det blir ikke fin fotball, men heller en krig. Likevel klarer vi å skaffe oss overtaket, og er det førende laget. Da er det veldig skuffende å tape kampen.

Jerv får sjansen til å snu trenden når Levanger tar turen til Levermyr kommende helg.

Der trengs en seier. For per nå er det bare ett lag som ligger bak Arne Sandstøs menn på tabellen: Elverum.

 ?? FOTO: HENRIK GILL ?? Jerv-kaptein Glenn Andersen gir beskjed til keeper Øyvind Knutsen under kampen mot Strømmen søndag. Den endte med Jervs tredje tap for sesongen.
FOTO: HENRIK GILL Jerv-kaptein Glenn Andersen gir beskjed til keeper Øyvind Knutsen under kampen mot Strømmen søndag. Den endte med Jervs tredje tap for sesongen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway