Fædrelandsvennen

– Det taktiske spillet har nok startet

Storhamar-trener Arne Senstad legger alt press på Vipers før semifinale­ne i sluttspill­et. – Det er lite som tilsier at vi skal hanskes med Vipers, sier han.

- TEKST: PÅL WOLLEBÆK JØRGENSEN paal.joergensen@fvn.no

– Det der tar jeg med en stor klype salt. Jeg kjenner Arne så pass godt. Det taktiske spillet har nok startet, sier Kenneth Gabrielsen og humrer.

Mandag ble det klart at Vipers møter Storhamar i semifinale­ne i sluttspill­et. Seriemeste­r Larvik valgte å spille mot Byåsen i sin semifinale.

Kenneth Gabrielsen­s jenter er i storform og hadde null problemer med å feie Sola av banen i kvartfinal­en. Storhamar imponerte med å feie Glassverke­t av parketten. Semifinale­ne mellom de to lagene blir historisk viktige for begge lag. Om Larvik slår Byåsen i den andre sluttspill­semien, får vinneren av duellen kvalifiser­ingsplass til Champions League. Hverken Vipers eller Storhamar har vært i det gjeveste selskapet tidligere.

– Vipers har vel allerede kalkulert med plass der. Det har ikke vi. Samtidig er det lite som tilsier at vi skal hanskes med Vipers. De er klare favoritter og vi har i tillegg fått våre to viktigste spillere skadet. Tonje Enkerud og Kamil- la Sundmoen spiller nok ikke mer denne sesongen, sier Senstad.

HAR HENTET LØKE

– Den der går jeg ikke på. Jeg tror begge spiller mot oss. Sundmoen fikk vel en overtråkk og kan være tilbake om en uke, kontrer Gabrielsen.

Senstad tilbakevis­er at utspillene er taktiske.

– Nei. Det driter jeg i. Dette er bare reine fakta. Ting er som de er, og det jeg kan love er at vi uansett skal gi alt, sier den karismatis­ke treneren.

– Jeg vet jo hvor mye de også ønsker den plassen. De har godt nok lag neste sesong til å hevde seg der, sier Vipers-trener Kenneth Gabrielsen, som allerede i forrige uke spådde at Larvik ville unngå Storhamar, som imponerte ved å slå Glassverke­t klart.

Laget ønsker å bygge et nytt storlag, og har allerede hentet Heidi Løke før neste sesong.

– Hva venter i semifinale­ne mot Storhamar?

– Det blir drømmesemi­finaler. Knalltøffe kamper, der det kan bli propaganda­håndball. Begge lagene spiller fin håndball med mye tempo. Det blir også taktiske kamper. Storhamar er gode på å legge taktikk etter motstander­en og lese motspillet. Der mener jeg også vi er gode, svarer Gabrielsen, som ikke har problemer med å være favoritt mot Storhamar.

VENTER UTSOLGT AQUARAMA

– Det kan vi ikke snakke oss fra. Vi har slått dem to ganger tidligere i år, og ønsker å gjøre det igjen, sier Gabrielsen.

Første kamp spilles på Hamar førstkomme­nde søndag. Returoppgj­øret spilles i Aquarama onsdag 3. mai.

– Da blir det fest. Jeg tror den siste kampen blir utsolgt før den datoen. Vi merker en enorm interesse nå, og dette blir skikkelig gøy, sier Terje Marcussen.

Laget klarte å samle 1519 tilskuere til tross for at mye av spenningen var borte som følge av den solide bortekampe­n mot Sola.

De tre andre kvartfinal­ekampene samlet 1523 tilskuere til sammen.

Stinn brakke i Aquarama betyr 2200 tilskuere.

 ?? FOTO: TERJE REFSNES ?? Marta Tomac i hjemmekamp­en mot Storhamar i februar. Vipers vant kampen med fire mål.
FOTO: TERJE REFSNES Marta Tomac i hjemmekamp­en mot Storhamar i februar. Vipers vant kampen med fire mål.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway