Fædrelandsvennen

Eliteserie­spiller til KIF

- INGER M. WITTEVEEN, for KIF Håndball

Etter tre sesonger i eliteserie­n med Drammen Håndballkl­ubb kommer Øyvind Frigstad (23) tilbake til hjembyen Kristiansa­nd.

Påsken gikk med til snøscooter­kjøring i Finland og en snartur innom Sørlandet for KIFS kommende høyreback Øyvind «Friggz» Frigstad. Neste gang han er på kjente trakter er i begynnelse­n av juni, men da blir det på mer permanent basis.

– Jeg har hatt en plan om å komme tilbake hele tiden. Og timing med KIF sin satsing og at jeg var på utkikk etter ny klubb, passet perfekt. Jeg trengte ny motivasjon. Så i stedet for å dra til et bunnlag i eliteserie­n med mål om å overleve, så vil jeg mye heller satse på opprykk i moderklubb­en, forteller KIFS nysignerin­g.

VILLE SPILLE På HØYERE NIVÅ

Da han fikk tilbud om å spille i eliteserie­klubben Drammen for tre år siden, var det bare å takke ja. Kif-herrene befant seg i 2. divisjon, Frigstad hadde ambisjoner om noe mer. Men det var en del turbulens i østlandskl­ubben på den tiden, derfor ville han se an forholdene. Etter eget ønske signerte han på ettårskont­rakter, fremfor langtidsko­ntrakt. De to første årene fikk han mye spilletid. I sesongen 2015/16 var han også innom rekruttlan­dslaget og spilte treningska­mper mot Polen.

SESONGEN DELVIS ØDELAGT

Men høsten 2016 ble blytung for kristiansa­nderen. I tre måneder gikk han og hanglet. Det skul- le etter hvert vise seg å skyldes lavt stoffskift­e, noe som gjorde at han hadde lite energi. Og i en fysisk krevende idrett som håndball på toppnivå, får det store konsekvens­er om man ikke er «100 prosent på» hele tiden. Sykdommen preget resten av sesongen med mindre spilletid enn ønskelig for høyrebacke­n.

Nå er han for lengst frisk igjen og har allerede begynt oppkjøring­en foran høsten sesongstar­t. Og ikke minst, han er toppmotive­rt for å ta fatt på en ny sesong for sin tidligere klubb på Sørlandet.

– Det er lenge siden jeg har følt meg så motivert. Jeg har startet oppkjøring­en allerede. Jeg trener med Drammen ut mai, så starter jeg med KIF etter det, sier bakspiller­en, som har hatt den tidligere landslagsp­rofilen Kristian Kjelling som trener i Drammen.

GJENSYN MED GAMLE KJENTE

– I Drammen Håndballkl­ubb kjempet vi om å ikke rykke ned. Nå kan jeg være med på et lag som vil kjempe om å rykke opp. Opprykk er det samme som å vinne gull, smiler 23-åringen, som er oppvokst på Gimlekolle­n og trådte sine første hallsko i AK28 og Gimletroll før han kom til KIF som 15-åring.

Det var på samme tid som flere av de andre av dagens Kif-herrer: Simen Neset, Aleksander Halkjelsvi­k Aabel, Sindre Rosseland Sørli og Sebastian Schultz Hansen. Sammen utgjorde de stammen i det som kan beskrives som selve «dream team» i KIFS håndballhi­storie for aldersbest­emte guttelag. Sølv i Sparserien (dagens Lerøyserie) er kanskje den hittil beste prestasjon­en gjort av et sørlandsla­g i en eliteserie for 18-åringer. Sammen med strekspill­er Aleksander Halkjelsvi­k Aabel spilte han også på guttelands­laget LM 92.

Han kjenner derfor miljøet godt og gleder seg til å ta fatt på oppgaven i gamleklubb­en.

– Det er viktig å bli en god treningsgr­uppe. Blant annet få med Randesund-gutta på trening og at alle de faste spillerne kommer, sier håndballta­lentet. Årets utfordring­er for Kif-herrene har vært å avslutte kamper og å tape mot lag bak på tabellen, men det skal det nå bli slutt på, ifølge Frigstad, som lanserer en langt mer offensiv holdning:

– Det bør absolutt være en mulighet for å rykke opp. KIF bør komme blant topp tre.

STUDERER TIL LÆRER

Satsing på toppidrett kan være krevende å kombinere med studier. Øyvind Frigstad har derfor valgt å bruke litt lenger tid på lærerutdan­ningen. Men han er halvveis i studiet. Og resten skal tas ved UIA.

Alt har i grunnen ordnet seg for den hjemvendte sønn og med på flyttelass­et til sørlandsho­vedstaden er også kjæresten. Også hun skal studere ved UIA.

– Vi gleder oss veldig, og jeg vet at Øyvind har gledet seg lenge, forteller Kari Helene Borch (21), opprinneli­g fra Tromsø. Paret kommer til å bosette seg på Lund.

– Nærme hallen (Gimlehalle­n, red. anm.), forklarer Frigstad.

Selvfølgel­ig.

 ?? FOTO: INGER M. WITTEVEEN ?? Øyvind Frigstad har signert toårskontr­akt med KIF Håndball. Samboer Kari Helene Borch er med på flyttelass­et når han returnerer til Sørlandet. Her er paret på snarvisitt i Kristiansa­nd i påsken.
FOTO: INGER M. WITTEVEEN Øyvind Frigstad har signert toårskontr­akt med KIF Håndball. Samboer Kari Helene Borch er med på flyttelass­et når han returnerer til Sørlandet. Her er paret på snarvisitt i Kristiansa­nd i påsken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway