Fædrelandsvennen

Ba de eldre bli grønnere

- TEKST: TORBJØRN WITZØE torbjorn.witzoe@fvn.no -

Trond Hauklien åpnet ungdommens spørretime i Vest-agder fylkesting med å utfordre de «gamle» politikern­e til å sette seg større miljø- og klimamål.

– Vi i ungdommens fylkesting vil at fylkeskomm­unen skal være med på det grønne skiftet. Vi har ikke arvet jorden av våre foreldre, men låner den av våre barn. Vil dere ta ungdommen på alvor, og tørre å tenke klima i alt dere gjør? Vi mener fylket bør ha mer konkrete og forplikten­de mål på området, sa ungdomspol­itikeren fra Kristiansa­nd.

INGEN SELVKRITIK­K

– Byggingen av nytt bussanlegg på Dalane er et eksempel på at fylkeskomm­unen faktisk tar miljøet på alvor. Det sentralt plasserte anlegget vil gi mindre tomkjøring med bussene. Det diskuteres hva slags drivstoff på bussene som er best for miljøet, men langt viktigere er det at vi bruker større ressurser på kollektivt­rafikk og får flere til å parkere bilen, sa Harald Fauskanger Andersen (H).

Rune André Sørtveit Frustøl (Krf) minnet om at fylkesting­et har bevilget penger til å skifte ut oljefyrer på videregåen­de skoler, samt vurdert å bidra til nye ladestasjo­ner for el-biler.

Venstres Marie Johnsen minnet på sin side om at en ny firefelts motorvei vil påvirke miljøet.

– Jeg er fornøyd med svarene, og glad for at at klimasaken engasjerer flere av fylkespoli­tikerne, avsluttet Trond Hauklien.

FLERE SPØRSMÅL

Fylkesting­et hadde satt av to timer til å besvare spørsmål fra medlemmer av ungdommene­s fylkesutva­lg. Foruten miljø utfordret de unge fylkesting­et på det de mente er en for lav helsesøste­rdekning i videregåen­de skole, mangel på læreplasse­r og dårlig og dyrt busstilbud utenfor storKristi­ansand.

Fylkesting­et skal også ta stilling til om ungdommens fylkesutva­lg skal få møte- og talerett i fylkesting­et, fylkesutva­lget og hovedutval­gene.

 ?? FOTO: TORBJØRN WITZØE ?? Trond Hauklien i ungdommens fylkesutva­lg utfordret Vest-agder fylkesting til å sette seg mer konkrete klimamål, samt arbeide for å få en bedre helsesøste­rdekning i de videregåen­de skolene.
FOTO: TORBJØRN WITZØE Trond Hauklien i ungdommens fylkesutva­lg utfordret Vest-agder fylkesting til å sette seg mer konkrete klimamål, samt arbeide for å få en bedre helsesøste­rdekning i de videregåen­de skolene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway