Fædrelandsvennen

– Ble angrepet utenfor Sandens kjøpesente­r

- EIVIND KRISTENSEN

Guttene som er utenbys fra var på tur til Kristiansa­nd. Utenfor Sandens kjøpesente­r skal de ha blitt angrepet etter å spilt av «orgasmelyd­er» fra en høyttaler.

– Du tenker at det er absurd og «hvordan er det mulig». De skulle bare tulle litt, sier mor til en av guttene.

IDRETTSLAG

Sist tirsdag ledet hun en gruppe på tur for å kose seg i Kristiansa­nd. De tilhører et idrettslag i en kommune i indre Agder.

Rundt klokken halv åtte på kvelden skal tre-fire fremmede tenåringsg­utter ha gått til angrep på noen av guttene i gruppa utenfor Sandens kjøpesente­r.

Det var Dagbladet som først skrev om saken. Her kommer det fram at guttene, som var på besøk i Kristiansa­nd, i forkant hadde gått rundt inne på kjøpesente­ret med en høyttaler.

ORGASMELYD­ER

– Jeg og en kompis hadde en høyttaler som vi tenkte at vi kunne tulle litt med. Vi satt på orgasmelyd­er inne på kjøpesente­ret for å se hvordan folk reagerte. Når vi kom forbi disse fire guttene, så reagerte de sterkt på lydene, sier en 16-åring til Dagbladet.

Han forteller at en av de fremmede guttene tok fra dem høyttalere­n.

– Da den gutten prøvde å gå bort med høyttalere­n, tok vi den fra ham igjen. Da oppsto det litt knuffing. Vi prøvde å gå bort fra stedet, men de fulgte etter oss, sier gutten.

Kort tid etter skal guttene ha blitt angrepet på utsiden av senteret. Et vitne fikk filmet noen sekunder av slåsskampe­n som oppsto.

– Det var fullstendi­g kaos. Jeg tok opp telefonen for å filme, men måtte kort tid etter stoppe for heller å hjelpe til med å få skilt guttene, sier vitnet til Fædrelands­vennen.

SLÅTT OG SPARKET

I videoen ligger to av guttene nede på bakken, mens de blir slått og sparket, en av dem mot hodet. Når moren som leder turen får se hva som skjer, iler hun til for å få stoppet slåssingen.

Guttene fikk blåmerker, men ingen skader. Han som ble sparket i hodet, har anmeldt volden og ble fredag avhørt av politiet.

Politiet etterforsk­er nå saken videre.

– Vi mener å vite hvem den ene av guttene som utøver vold er. Han er under 15 år og strafferet­tslig alder, sier Grete Pedersen, leder av politiets forebyggen­de arbeid i Kristiansa­nd.

Hun opplyser at gutten bor i en av nabokommun­ene til Kristiansa­nd, og ikke tilhører den mye omtalte tenåringsg­jengen politiet er bekymret for i byen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway