Fædrelandsvennen

Stearinlys­et satt fyr på rullegardi­na og antente brannen i Tollbodgat­a

- JAN ODDVAR EIDE

Brannen i Tollbodgat­a 56 begynte da rullegardi­na tok fyr over et stearinlys i vinduet.

Det forteller kvinnen som bodde i hybelleili­gheten der brannen startet i første etasje i Tollbodgat­a 56 torsdag 30. mars.

– Jeg kan bekrefte at hun har forklart det samme til politiet, sier etterforsk­ningsleder Petter Sandell.

– I de tekniske undersøkel­sene er det ikke funnet andre årsaker til at brannen skulle ha oppstått, sier Sandell.

Kvinnen er mistenkt for uaktsomhet i forbindels­e med brannen. Hun var sammen med en kamerat på rommet da brannen begynte.

20 personer ble sjekket av helseperso­nell etter brannen. Åtte ble sendt til sykehus, hovedsakel­ig med brudd- og røykskader.

Flere måtte hoppe fra andreog tredje etasje for å unnslippe brannen. Tre personer redde seg ut gjennom takvinduer på loftet i tredje etasje. 15 personer ble husløse etter brannen.

– Her var det små marginer, påpeker avdelingsl­eder for forebyggen­de arbeid, Hans Arne Madsen i Kristiansa­ndsregione­n brann og redning. Hadde brannvesen­et kommet fem minutter seinere, kunne utfallet blitt et helt annet, mener han.

– Det var rullegardi­nen som tok fyr. Jeg hadde talglys i vinduet. Jeg fikk panikk. Og prøvde å tømme på vann. Så prøvde jeg å finne noe å slokke med. Det kom masse røyk. Det gikk sinnssykt fort. Jeg rakk ikke noe før det ble helt kaos, forteller kvinnen som bodde på rommet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway