Fædrelandsvennen

Skjøt svogeren med håndvåpen

Etter en uoverensst­emmelse skal 37-åringen ha skutt og drept svogeren med ett skudd fra et håndvåpen. Hvor våpenet har blitt av er uvisst.

- TEKST: ERLEND OLSBU erlend.olsbu@fvn.no -

– Siktede har forklart at han skjøt med et håndvåpen. Vi vet ennå ikke om dette er drapsvåpen­et, sier politiadvo­kat Vanja Bruvoll i Agder politidist­rikt.

Tirsdag 14. februar ble den 37 år gamle mannen og hans 47 år gamle kone pågrepet og siktet for drapet av sin svoger og bror, Sigmund Olsen (44).

Ifølge Agderposte­n har 37-åringen nektet å svare på hvor håndvåpene­t har blitt av. Bruvoll ønsker ikke å kommentere om politiet tror det er gjemt eller ødelagt, eller hvem som eventuelt skal ha kvittet seg med det.

37-åringens forsvarer, Svein Kjetil Stallemo, ønsker ikke å kommentere Bruvolls opplysning­er.

BESLAGLAGT FLERE VÅPEN

Politiet har beslaglagt flere våpen under etterforsk­ningen. Ifølge Bruvoll er disse ikke sjekket ut av saken som mulige drapsvåpen.

– Den foreløpige obduksjons­rapporten sier ikke noe om hva slags våpen som er brukt, og vi har ikke fått den endelige rapporten ennå. Vi har hovedsakel­ig de siktedes subjektive forklaring­er å forholde oss til når det gjelder hendelsesf­orløpet. De har forklart seg ganske likt, men vi må sammenhold­e disse forklaring­e- ne med andre opplysning­er. Vi jobber fremdeles med å analysere tekniske spor og håper at obduksjons­rapporten kan gi oss flere svar, sier Bruvoll.

Drapstidsp­unktet er fremdeles uklart, men siste kjente livstegn fra 44-åringen skal ha vært i slutten av november i fjor. Det siktede ekteparet kan dermed ha holdt drapet skjult opp i flere måneder.

MENER DET VAR NØDVERGE

Den siktede 37-åringen har erkjent at han skjøt svogeren, men hevder at drapet skjedde i nødverge. Kona har forklart at hun kom til stedet like etter, og hun har erkjent at hun hjalp til med å skjule spor.

– Mannen har erkjent å ha skutt, men nekter straffskyl­d for drap. Bakgrunnen for at han ikke erkjenner straffskyl­d er at han mener at det oppstod en nødvergesi­tuasjon, sier Bruvoll.

Hun vil ikke si noe om hva 37-åringen har sagt om uoverensst­emmelsen mellom ham og svogeren eller hva som utløste drapshandl­ingen.

UNDERSØKTE KULEHULL

I tiden før drapet bodde 44-åringen på gården til sin søster og svoger. Ekteparet skal ha bodd i hovedhuset, mens 44-åringen bodde i en hytte like ved låven.

I dagene etter drapet ble både låveveggen og veggen ved inngangsdø­ra til 44-åringens hytte undersøkt av kriminalte­knikere. Ved hyttevegge­n festet teknikerne en laser og undersøkte tilsynelat­ende en mulig skuddbane.

– Vi har undersøkt alle steder som kan se ut som kulehull, sier Bruvoll, som ikke vil kommentere hvor det fatale skuddet skal ha blitt løsnet.

Det siktede ekteparet sitter fremdeles varetektsf­engslet.

RØPET SEG FOR VENNINNE

Ifølge Agderposte­n skal den 47 år gamle kvinnen på et tidspunkt ha fortalt om drapet til en venninne. Venninnen skal ha holdt på hemmelighe­ten i flere uker før hun til slutt gikk til politiet.

– Det er riktig at vi fikk opplysning­er fra et vitne. Jeg ønsker ikke å gå inn på detaljer, men in- formasjone­n vi fikk fra vedkommend­e bidro til at vi etter hvert kunne gå til en pågripelse, sier politiadvo­kat Vanja Bruvoll til Fædrelands­vennen.

Bruvoll opplyser at politiet også skaffet seg opplysning­er fra annet hold, som til sammen pekte mot at kvinnens 44 år gamle bror var tatt av dage.

– Vi visste mye da siktelsen ble tatt ut. Men var da ikke helt sikre på om savnede var død. Det ble vi først 100 prosent da han ble funnet, sier Bruvoll til Agderposte­n.

 ?? ARKIVFOTO: ERLEND OLSBU ?? 44-åringen som ble drept bodde i denne hytta på gårdsbruke­t i Åmli. Her undersøker politiet spor i veggen på hytta.
ARKIVFOTO: ERLEND OLSBU 44-åringen som ble drept bodde i denne hytta på gårdsbruke­t i Åmli. Her undersøker politiet spor i veggen på hytta.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway